Ilie Sârbu, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam şi directorul Romsilva, urmăriţi penal


    Ilie Sârbu, la audieri. Foto: Simona Suciu- adevarul.ro
Ilie Sârbu, la audieri. Foto: Simona Suciu- adevarul.ro

Senatorul Ilie Sârbu, deputaţii Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam şi directorul general Romsilva, Adam Crăciunescu, sunt urmăriţi penal în dosarul retrocedărilor, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

UPDATE 11.18: Percheziţiile făcute joi, în dosarul Microsoft, au loc şi la locuinţele fostului ministru Gabriel Sandu, fostului consilier prezidenţial Dorin Marian, tatălui preşedintelui COSR, Adrian Petrache, şi la Fundaţia Dinu Pescariu, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Potrivit surselor citate, anchetatorii ridică documente de la locuinţele şi sediile de firme şi fundaţii percheziţionate, care ar putea constitui probe în dosarul Microsoft.

În acelaşi dosar, sunt percheziţionate locuinţa fostului şef al Serviciului de Informaţii Externe Cătălin Harnagea şi cele ale oamenilor de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, Remus Truică şi Nicolae Dumitru, care controlează grupul de firme Niro.

Totodată DNA precizează că şeful Romsilva se află sub control judiciar.

Ilie Sârbu este cercetat pentru folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

În cazul lui Viorel Hrebenciuc, urmărirea penală vizează infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, informează Mediafax.

Ioan Adam este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, constituire a unui grup infracțional organizat şi trei infracțiuni de cumpărare de influență, iar Adam Crăciunescu, pentru abuz în serviciu și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Potrivit procurorilor de la DNA Braşov care instrumentează dosarul, prejudiciul creat Romsilva în această cauză este de 303.888.615 euro, contravaloarea a 43.227 ha teren forestier.

cub lia bugnar png
horoscop jpg
george burcea lurch jpg
cub Andreea Perju png
cub andrele png
celine dion jpeg
Meghan Markle, Prințul Harry 4  sursa   Profimedia jpg
cub camelia șucu (1) png
image
image
image
image
image
image
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif
cub camelia șucu (1) png