Imagini șocante. Ce s-a întâmplat cu oile salvate de voluntari de pe vaporul eşuat

Ultima actualizare:

    Voluntarii au salvat 120 de oi de pe nava eşuată în Portul Midia, darmai sunt animale care roscă să moară de seteFoto: Animal Society
Voluntarii au salvat 120 de oi de pe nava eşuată în Portul Midia, darmai sunt animale care roscă să moară de seteFoto: Animal Society

Imagini șocante, nerecomandate cardiacilor și persoanelor sensibile. Reprezentanţii ONG-ului Letea Wild Horses, care s-au implicat voluntar în salvarea oilor rămase în viaţă pe „Queen Hindi“, nava eşuată în Portul Midia, se arată scandalizaţi de atitudinea proprietarului animalelor.

Voluntarii care s-au implicat în acţiunile de salvare a animalelor au postat un mesaj pe Facebook în cursul serii de marţi, 26 noiembrie, anunţând că sistează operaţiunea din cauză că de munca lor a profitat proprietarul oilor. Până astăzi, 27 noiembrie, voluntarii și personalul ISU au salvat 120 de animale și au declarat că vor continua acțiunea de salvare până când vor ajunge la ultimul animal. Salvatorii se grăbesc pentru că oile de pe navă nu au avut apă timp de patru zile și riscă să moară de sete.

”După 8 ore în care echipa noastră a salvat zeci de oi din epava de la Constanţa, când colegii noştri şi cei de la ISU erau încă înăuntru, încercând să salveze alte zeci de animale, a apărut proprietarul (un cetăţean de origine arabă) însoţit de jandarmi. Au aruncat toate cele aproximativ 80 de oi salvate până atunci într-o dubă şi au plecat imediat", se arată în mesajul postat pe Internet.

Salvatorii se grăbesc pentru că oile de pe navă nu au avut apă timp de patru zile și riscă să moară de sete
Salvatorii se grăbesc pentru că oile de pe navă nu au avut apă timp de patru zile și riscă să moară de sete

Voluntarii spun că forţele de ordine nu le-au permis să acorde ajutor medical oilor rămase blocate pe navă de trei zile şi au cerut ajutorul instituţiilor statului. În cursul nopţii de marţi spre miercuri, 27 noiembrie, reprezentanţii ONG-ului au revenit cu un mesaj în care spun că au reluat operaţiunille de salvare: "Deoarece în ultimele ore au fost decupate două porţiuni din carenajul navei, încă 42 de berbecuţi au fost duşi în siguranţă la mal, în corturile amenajate de DSV Constanţa. Aici mănâncă şi beau apă, de parcă n-ar mai fi văzut aşa ceva. Dimineaţă vom avea o discuţie cu noul preşedinte al ANSVSA, dr Robert Chioveanu, care s-a implicat personal în această acţiune, privind viitorul animalelor salvate până acum".

Potrivit informaţiilor obţinute de voluntarii implicaţi în acţiunea de salvare, proprietarul celor 14.600 de oi încărcate pe nava Queen Hindi este Jihad El Khalil, un cetăţean libanez în vârstă de 55 de ani. Implicat în afaceri în România încă din anii '90, El Khalil este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din zona Bărăganului, cu afaceri de sute de milioane de euro.

Imagini: Letea Wild Horses

Imagini șocante, nerecomandate cardiacilor și persoanelor sensibile

Citește și:

Ţinut în viaţă de doi pompieri care îi donează periodic sânge

Astăzi, 13 septembrie, este Ziua Pompierului. La mulți ani!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net