"├Ämi doresc via┼úa ├«napoi". Un medic din linia ├«nt├ói, prima persoan─â vaccinat─â ├«mpotriva Covid-19, la Timi┼čoara

image
Medicul Teodora Moisil prime┼čte serul de la colegii s─âifoto: Adevarul.ro

Teodora Moisil, medic primar de boli infec┼úioase de la Spitalul Victor Babe┼č din Timi┼čoara, a primit duminic─â diminea┼úa primul vaccin ├«mpotriva virusului SARS-Cov-2.

415 medici, asistente medicale, infirmieri, dar ┼či personal administrativ din cadrul Spitalului de Boli Infec┼úioase ┼či Pneumoftiziologie vor fi vaccina┼úi ├«n aceast─â prim─â etap─â de vaccinare na┼úional─â. Unitatea sanitar─â implicat─â ├«n lupta ├«mpotriva SARS CoV 2 a primit 500 de doze de vaccin. Vaccinarea a ├«nceput ├«n aceast─â diminea┼ú─â, la ora 10.00, cu primii ÔÇťpacien┼úiÔÇŁ - medici din sec┼úiile de Boli Infec┼úioase ┼či Terapie Intensiv─â. Prima persoan─â vaccinat─â a fost Teodora Moisil, medic primar de boli infec┼úioase, coordonatoarea campaniei de vaccinare, scrie Adevarul.ro.

"Noi, medicii din linia întâi, avem încredere în acest vaccin"

ÔÇťPandemia COVID 19 a reprezentat provocarea anului 2020 ┼či ne-a marcat at├ót ├«n plan profesional, c├ót mai ales ├«n cel personal. Ca ├«n orice pandemie, solu┼úia pentru limitarea acesteia, pentru salvarea de vie┼úi o reprezint─â vaccinarea major─â a popula┼úiei. Ziua de ast─âzi este una istoric─â datorit─â ├«nceperii vaccin─ârii ├«n Rom├ónia. Este important s─â ne vaccin─âm, dar cel mai important lucru este s─â explic─âm tututor de ce este necesar─â vaccinarea. ┼×i asta deoarece, pentru a avea efect, pentru ca s─â putem reveni la o via┼ú─â normal─â, este obligatoriu ca 70 la sut─â din popula┼úie s─â fie vaccinat─â. ┼×tiu, mul┼úi se tem, mul┼úi nu au ├«ncredere ├«n vaccinare, ├«n general, ┼či cu at├ót mai pu┼úin ├«n acest vaccin anti COVID 19. Dar faptul c─â noi, medicii din linia ├«nt├ói, noi cei care ne lupt─âm zi de zi cu acest cumplit virus avem ├«ncredere ├«n acest vaccin ar fi un bun punct de plecare ├«n l─âmurirea tuturor necunoscutelor legate de ├«ntrebarea: de ce s─â m─â vaccinez? Mai mult, noi, medicii de la Victor Babe┼č, suntem preg─âti┼úi oric├ónd s─â r─âspundem ├«ntreb─ârilor oric─ârei persoane. Iar expresia, <doar ├«mpreun─â putem reu┼či> nu este doar o ├«n┼čiruire de cuvinte. ├Änc─â nu voi merge mai lini┼čtit─â acas─â, a┼čtept ┼či doza a doua. Vreau s─â-mi ├«ncep via┼úa de dinainte. ├Ämi doresc via┼úa ├«napoi. Dar pentru asta trebuie s─â ne vaccin─âmÔÇŁ, a spus Teodora Moisil. 

Continuarea articolului și imagini video pe www.adevarul.ro

292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
Johnny Depp FOTO EPA-EFE
surorile gabor webp
foto2 viviana si fetele jpg
FotoJet jpg
livia graur jpeg
livia graur familie jpg
raluca aprodu emilian oprea uniter jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet jpg
seceta pamant crapat jpeg
raluca aprodu emilian oprea uniter jpg
FotoJet (1) jpg
canicula bucuresti 1 jpeg
probleme de sanatate batrani jpeg