Încă două persoane au decedat, în urma infectării cu virusul West Nile

23 septembrie 2016
article img
Virusul West Nile este transmis de țânțar

Încă două persoane au murit în ultima săptămână în urma infectării cu virusul West Nile, numărul victimelor ajungând la 8, potrivit site-ului Institutului Național de Sănătate Publică.

În sezonul 2016, în perioada 1 mai-22 septembrie, au fost înregistrate 77 de cazuri de infecție West Nile, din care 8 decese, dintre acestea un deces în Brăila, două în Ialomița, unul în Iași, unul în Mureș, unul în Teleorman, două în București, citează Agerpres.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Brăila (17) și Municipiul București (16), fiind urmate de Galați (7), Ilfov (6), Ialomița (5), Iași (5), Bacău (3), Dolj (3), Olt (3), Giurgiu (3), Prahova (2), Tulcea (2), Constanța, Mehedinți, Mureș, Teleorman, Vâlcea — câte 1 caz.

Medicii recomandă populației să evite expunerea la țânțari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să utilizeze substanțe chimice repelente de țânțari, să împiedice pătrunderea insectelor în casă (plase de protecție), să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor, să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.