Încă un cutremur în Vrancea. L-aţi simţit?

22 februarie 2015
article img
Seismul a avut o magnitudine de peste 6

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă, la ora 21.10, în zona Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul s-a produs la adâncimea de 143 de kilometri şi a avut intensitatea II în zona epicentrală. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (39 de kilometri), Focşani (43 de kilometri), Mărăşeşti (48 de kilometri), Târgu Secuiesc (49 de kilometri) şi Râmnicu Sărat (51 de kilometri).

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter, s-a produs sâmbătă, la ora 05.48, în zona Vrancea, epicentrul seismului fiind în judeţul Buzău.

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs în 24 ianuarie, în zona seismică Vrancea.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.