Îngerul din elicopter: doctoriţa Giorgiana Matei. Povestea frumoasei din echipa SMURD Iași

Ultima actualizare:
Medicul GiorgianaLoredana Matei are 33 de ani şi ia parte zilnic la misiuni de salvare
Medicul GiorgianaLoredana Matei are 33 de ani şi ia parte zilnic la misiuni de salvare

Îndrăgostită de profesie şi curajoasă! Sunt doar două dintre atributele Giorgianei Loredana Matei, medic în componenţa echipei SMURD Iaşi, care se deplasează cu elicopterul pentru a salva vieţi. Dincolo de profesionalism, tânăra doctoriţă are un farmec aparte şi a fost inclusă în „Atlasul Frumuseţii”.

Mereu la datorie cu zâmbetul pe buze! Medicul Giorgiana Loredana Matei (33 de ani) intervine, alături de echipajul medical de la bordul elicopterului SMURD Iaşi, la cele mai complicate cazuri, în lupta contratimp pentru salvarea de vieţi. Tânăra a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, cu specializarea Medicină Generală. După terminarea facultăţii, ea a ales medicina de urgenţă. De trei ani, Giorgiana este medic specialist şi ia parte la misiuni complicate.

„Am 33 de ani şi până acum am pus cariera pe primul plan. Nu m-am ocupat prea mult de viaţa personală, nu m-am căsătorit şi nici nu am copii”, s-a confesat doctoriţa într-un interviu acordat publicaţiei bzi.ro.

Fotograful Mihaela Noroc
Fotograful Mihaela Noroc

Frumuseţea ei nu poate trece neobservată şi îşi aminteşte un episod care o amuză şi acum: „Un pacient, victimă a unui accident rutier, fiind confuz după ce îşi pierduse cunoştinţa şi pe care îl însoţeam spre spital, la un moment dat s-a trezit, s-a uitat la mine şi m-a întrebat dacă a murit şi a ajuns în Rai”. 

Giorgiana consideră că frumuseţea nu reprezintă întotdeauna un avantaj, astfel că, de-a lungul timpului, au existat persoane care i s-au adresat cu „Păpuşă” sau „Duduie”. 

«Atlasul Frumuseţii», un proiect vestit în toată lumea

Giorgiana Loredana Matei a fost inclusă în „Atlasul Frumuseţii”, proiectul fotografului Mihaela Noroc. 

Acesta include 500 de portrete de femei din toată lumea. La peste şapte ani de la lansare, proiectul a ajuns un reper global în promovarea diversităţii culturale. 

Locul de muncă al Mihaelei Noroc, originară din Chişinău şi stabilită în România, este pe străzile şi în pieţele lumii, arată stirileprotv.ro. Din 2013, ea a călătorit în zeci de ţări, unde a fotografiat mii de femei.


    Fotograful Mihaela NorocFoto: Facebook
Fotograful Mihaela NorocFoto: Facebook

„Atlasul frumuseţii” a fost lansat şi în Marea Britanie, Germania, Statele Unite ori Japonia. În varianta online, proiectul e urmărit de peste un milion de oameni. Mihaela îşi doreşte să vadă cum vor arăta femeile din fotografiile ei peste 10-20 de ani şi va călători în continuare pe toate meridianele.

image
image
image
image
image
image
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net