Înlocuirea pneurilor de vară, de la 45 de lei

Ultima actualizare:

Am trecut de jumătatea lui octombrie, iar la munte se va depune în curând primul strat de zăpadă. Dacă vei circula prin aceste locuri, va trebui să ai maşina echipată de iarnă. Chiar dacă nu pleci în vacanţă, tot e recomandat să îţi schimbi anvelopele, pentru a nu fi luat prin surprindere de vremea rea. Iată câţi bani vei scoate din buzunare!

  • 40 de lei, la Nord Auto. La Nord Auto, demontarea pneurilor de vară, montarea celor de iarnă  şi echilibrarea roţilor costă 40 de lei pentru anvelope de 13 inch şi 45 de lei pentru anvelope de 14 inch. Asta, dacă ai jante de tablă. Dacă jantele sunt din aluminiu, costurile sunt puţin mai mari: pentru cauciucuri de 13 inch vei scoate din buzunar 50 de lei, iar pentru cele de 14 inch, 60 de lei. 
  • 100 de lei, cel mai mic preţ la Şama Service. La Şama Service Auto, înlocuirea cauciucurilor este mult mai scumpă, dar, după cum ne-au declarat reprezentanţii firmei, deja s-au format cozi şi trebuie să-ţi faci programare. “Azi şi mâine nu avem loc. Abia de poimâine puteţi veni”, ne-au spus la telefon. Preţul se  încadrează între 100 şi 140 de lei: demontat, montat şi echilibrat roţi. 100 de lei vei plăti pentru anvelope de 14 inch şi 140 de lei pentru cele de 15 inch. 
  • 7 80 de lei dacă mergi la Dacoserv. La Dacoserv, demontarea anvelopelor de vară, montarea celor de iarnă şi echilibrarea roţilor te costă 80 de lei. Şi tot cu programare trebuie să vii. „Sunt cozi, nu mari, dar sunt. Nu are nici un sens să vii şi să stai pe aici cu orele. Mai bine dai un telefon, facem o programare şi totul o să meargă ca pe roate”, ne spune, glumeţ, unul dintre reprezentanţii firmei. Dacă vrei să laşi pneurile de vară la hotel, te va costa 20 de lei pe lună. Astfel că, pentru un sezon (6 luni) vei plăti 120 de lei. La service-urile mici preţurile sunt şi ele mai mici: între 50 şi 60 de lei schimbarea penurilor. Şi nici cozi nu sunt deocamdată. 

Cât te costă anvelopele noi?

Magazinele de profil se bat deja în oferte care mai de care mai atractive. Vei găsi anvelope de iarnă noi începând cu 125 de lei, dar şi produse care pot ajunge şi până la 400 sau chiar 500 de lei. Unele magazine online îţi oferă reduceri, discount-uri şi livrarea în ţară gratuită. 

Cum alegi cauciucurile?

Maşinile trebuie echipate fie cu anvelope de iarnă pe care să fie aplicate marcajele “M+S”, “M.S.” sau “M&S”. Literele M şi S vin din limba engleză şi înseamnă “mud” (noroi) şi “snow” (zăpadă). Sunt, de asemenea, acceptate şi pneurile all season – pentru toate sezoanele – dacă au unul dintre cele trei marcaje pe ele. Specialiştii site-ului anvelopeiarnă.net ne sfătuiesc să alegem cauciucuri conforme cu specificaţiile maşinii, pe care le găsim în cartea tehnică a autovehicului. Acolo vom găsi dimensiunile pneurilor, dar şi indicatorii de viteză în funcţie de care trebuie să le cumpărăm. 

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net