Internările la Maternitatea Giulești vor fi reluate de vineri. ”Nu sunt probleme”

Ultima actualizare:

    Mai mulți bebeluși născuți la Maternitatea Giulești au fost infectați cu stafilococul auriu
Mai mulți bebeluși născuți la Maternitatea Giulești au fost infectați cu stafilococul auriu

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că internările la Maternitatea Giulești vor fi reluate începânde de vineri. Ministrul susține că rezultatele analizelor făcute la Giulești arată că nu mai sunt probleme.

Internările la Maternitatea Giulești vor fi reluate începând de vineri, la trei săptămâni după ce au fost suspendate în urma scandalului infectării cu stafilococ auriu meticilino-rezistent a 45 de bebeluși născuți la acest spital.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că medicii de la Giulești și unitatea sanitară au primit amenzi care însumează 10.000 de lei în urma controlului Direcției de Sănătate Publică.

„Începând de vineri, maternitatea Giulești se vor relua internările. Este vineri pentru că am decis să prelevăm 75 de probe. Au fost analizate până în acest moment 64. Avem rezultatele preliminare, dar așteptăm rezultate finale. Rezultatele preliminare spun că nu sunt probleme, dorim să fim siguri, de aceea vineri, Maternitatea Giulești își va redeschide porțile, adica va putea să facă internări.Așa cum spuneam, decizia inspectorilor a fost să amendeze cadrele medicale și să amendeze unitatea sanitară”, a declarat Sorina Pintea, conform News.ro.

Internările la Maternitatea Giuleşti au fost sistate din 30 noiembrie, după ce a fost depistat stafilococ auriu la mai mulţi angajaţi. Scandalul a început după ce mai mulți bebeluși născuți la Giulești au ajuns la spitalele din Capitală cu suspiciune de infectare cu stafilococ auriu meticilino rezistent (MRSA). Până joi, 13 decembrie, 45 de cazuri au fost confirmate.

Citește și:

Maia Morgenstern și Claudiu Bleonţ, într-un film despre tragedia de la Maternitatea Giuleşti

Maternitatea blestemată! 13 bebeluși cu stafilococul auriu

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net