Învățătoarea din scandalul mărțișorului ”urât”: ”Este în vitrina clasei, în dulap”


    Învățătoarea Gheorghița Amzărescu susține că reacția ei a fost interpretată greșitfoto: captură/Digi24
Învățătoarea Gheorghița Amzărescu susține că reacția ei a fost interpretată greșitfoto: captură/Digi24

Gheorghița Amzărescu, învățătoarea din Plopești, județul Argeș, acuzată că ar fi umilit un elev din cauza unui mărțișor primit de 1 Martie, a explicat la Digi24 ce s-a întâmplat în clasă după incidentul care a provocat atât de multă emoție în ultimele zile.

Învățătoarea Gheorghița Amzărescu susține că nu a folosit niciodată cuvântul ”urât” cu referire la mărțișorul primit. Amzărescu spune că a crezut inițial că mărțișorul a fost cumpărat, acesta fiind motivul pentru care l-a dojenit pe elevul respectiv.

”Pe 1 martie, am intrat în clasă, am salutat copiii în mod cuviincios, ca de fiecare dată, și elevul acesta despre care s-a făcut un subiect de discuție a venit la mine când am ajuns la catedră. Într-o mână avea un mărțișor confecționat de mărime mai mare, eu am crezut că e cumpărat – și am și spus: de ce ai cumpărat? – și într-o mână cu o ciocolată. Am spus: de ce ai dat atâția bani, pentru că știu că sunt scumpe. Era de ajuns celălalt obiect. Zic: mulțumesc, pune-l pe catedră, pentru că acum nu vă mai pot îmbrățișa.

Le-a lăsat pe catedră, a mers în bancă. Când a ajuns în bancă, a spus: e făcut de tatăl meu. Foarte bine, o să-l pun în vitrină. Și este în vitrina clasei, în dulap, cu atât mai mult cu cât e confecționat și îl avem aici ca model și, fiind în prima bancă, îl poți observa mereu.

În clasă totul a decurs normal, ca într-o zi normală, cu veselia lor de copii, cu mersul în pauză. Absolut nicio rază de tristețe.

Probabil e o interpretare. Atâta timp cât spune... prima reacție cu cuvântul «urât», nici n-a existat în exprimarea mea, nu a existat acel cuvânt nici toată ziua. Eu nu folosesc acest cuvânt. În special în clasă nu folosesc așa ceva”, a relatat învățătoarea la Digi24.

Părinții elevului au făcut sesizare la Inspectoratul Școlar Argeș

Părinţii băiatului, care are un diagnostic de hiperactivitate, au făcut sesizare şi la Inspectoratul Şcolar Argeş şi precizează că au venituri foarte mici ca să îşi poată permite să cumpere mărţişoare. În plus, băieţelul are o afecţiune oftalmologică, având nevoie de intervenţii chirurgicale la ambii ochi. Rudele copilului spun că acesta este extrem de afectat de incident şi că nu mai vrea să meargă la şcoală de frica învăţătoarei.

manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
bacteria care te poate ucide
pele gettyimages 841963610 jpeg
Anamaria Prodan
Bancnotele care valorează 1800 de lire
Ivana Knoll FOTO Instagram png
nava de croaziera Viking Polaris Foto AFP jpg
vin fiert shutterstock 1207175692 jpg
image
image
image
image
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png