Ioana Mih─âil─â este noul ministru al S─ân─ât─â╚Ťii. Iohannis a semnat decretul de numire ├«n func╚Ťie

image
Ioana Mih─âil─â preia Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii dup─â plecarea lui Vlad VoiculescuSursa foto: Facebook/Ioana Mih─âil─â

Ioana Mih─âil─â este nou ministru al S─ân─ât─â╚Ťii. Pre╚Öedintele Rom├óniei a semnat, miercuri, decretul de numire ├«n func╚Ťia de membru al Guvernului a doamnei Ioana Mih─âil─â, ministrul S─ân─ât─â╚Ťii.

Ceremonia de depunere a jur─âm├óntului de ├«nvestitur─â va avea loc ast─âzi, ora 18:15, la Palatul Cotroceni, anun╚Ť─â Administra╚Ťia Preziden╚Ťial─â. De asemenea, de la ora 19:00 pre╚Öedintele va sus╚Ťine o declara╚Ťie de pres─â.

Medicul Ioana Mih─âil─â este propunerea USR PLUS pentru func╚Ťia de ministru al S─ân─ât─â╚Ťii. Decizia a fost luat─â ├«n ╚Öedin╚Ťa care a avut loc miercuri diminea╚Ť─â a conducerii Alian╚Ťei, dup─â ce coali╚Ťia a pus cap─ât crizei generate de demiterea lui Vlad Voiculescu.

Ioana Mih─âil─â este fost pre┼čedinte PLUS Bihor ╚Öi medic endocrinolog. Ea a ocupat func╚Ťia de secretar de stat ├«n Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii ├«n mandatul lui Vlad Voiculescu.

Mih─âil─â de┼úine ├«mpreun─â cu so┼úul s─âu o clinic─â medical─â, a candidat la Prim─âria Oradea ┼či, potrivit propriilor declara┼úii, s-a ├«nscris ├«n PLUS din prima zi de existen┼ú─â a partidului. Ea de┼úine mai multe terenuri ┼či case ├«n Oradea, are peste 400.000 de lei ├«n conturi ┼či a acordat un ├«mprumut de 20.000 de lei USR ├«n campania electoral─â.

Ioana Mih─âil─â a fost numit─â ├«n func╚Ťia de secretar de stat ├«n Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii la ├«nceputul anului 2021. A coordonat activit─â╚Ťile de gestionare a investi╚Ťiilor ├«n sistemul medical rom├ónesc din fonduri externe ╚Öi elaborarea componentei de s─ân─âtate din Planul Na╚Ťional de Redresare ╚Öi Rezilien╚Ť─â, cea mai important─â oportunitate de investi╚Ťie ├«n infrastructur─â de s─ân─âtate a Rom├óniei.

Premierul Florin C├«╚Ťu a spus, miercuri, ├«ntrebat despre o posibil─â revenire a lui Vlad Voiculescu pe o func╚Ťie de consilier la Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii, c─â a aflat ÔÇ×c─â este ├«n vacan╚Ť─âÔÇŁ. 

De altfel, premierul Florin C├«╚Ťu le-ar fi transmis c─â o va accepta pe Ioana Mih─âil─â la Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii cu condi╚Ťia ca Vlad Voiculescu s─â nu revin─â ├«n minister, nici m─âcar pe o func╚Ťie de consilier.

CITE╚śTE ╚śI: Cine este Ioana Mih─âil─â, propunerea USR-PLUS la Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii

FotoJet jpg
marina melesacanu imre 1 jpg
Johnny Depp vs Amber Heard (1) jpg
michael douglas catherine zeta jones gettyimages 1341340694 0 jpeg
daniel pancu andra teodorescu jpeg
marian godina sotie georgiana 8 jpg
image png
litoral romania jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
google chrome browser jpeg
alcool organism jpg
image png
ucraineanca png
FotoJet jpg