Iohannis, atac la Dragnea.”Nu voi desemna un premier penal”


    Klaus Iohhanis a respind propunerea făcută de coaliția PSD-ALDE prin Liviu Dragnea
Klaus Iohhanis a respind propunerea făcută de coaliția PSD-ALDE prin Liviu Dragnea

Lupta pentru putere devină din ce în ce mai acerbă. În timp ce social-democrații se văd deja învingători la alegerile parlamentare și anunță că vor guvernarea, președintele țării anunță răspicat că nu va numi niciodată un premier penal. Aviz aici pentru Liviu Dragnea.

Președintele PSD are gânduri mari. Ținta lui Liviu Dragnea este să devină prim-minstru în viitorul guvern, care se va forma după alegerile parlamentare din11 decembrie.

Președintele țării, Klaus Iohannis, i-a tăiat, însă, elanul și a spus că liderul social-democraților nu va fi numit premier. În plus, nu se va implica în jocurile politice.

”Indiferent de cine va fi propusă, nu voi nominaliza o persoană condamnată penal sau urmărită penal”, a anunțat primul om în stat.

Dragnea i-a răspuns imediat. ”Vreau ca PSD-ul să câștige alegerile și să desemneze premierul. Cred că președintele va accepta propunerea cîștigătorilor”, a declarat acesta.

Are o condamnare de doi ani pentru referendum

Liderul PSD are în acest moment o condamnare de doi ani cu suspendare în dosarul ”Referendumul”, primită în aprilie 2016.

Conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, la referendumul din 2012, în care a implicat 74 de persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

În paralel, Dragnea este acuzat că a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine și recomandări legate de stimularea participării cetățenilor la vot prin mijloace interzise de lege către coordonatorii județeni de campanie/primarii/activiștii de partid, preciza DNA.

De asemenea, Liviu Dragnea a trasat sarcini unor apropiați ai săi (membri de partid din județul Teleorman, unde îndeplinea funcția de președinte al Consiliului Județean) să facă tot ce le stă în putință, inclusiv prin încălcarea prevederilor legale, pentru a scoate oamenii la vot pentru îndeplinirea pragului de participare care asigura validarea referendumului, adică debarcarea lui Traian Băsescu de la șefia țării.

cub anamaria prodan png
cub horoscop 1 gif
catalin remus avocatul31 jpg
foto 1   Marian Olteanu si Denis Hanganu bataieB jpg
shutterstock 450568075 jpg
sharoma tzanca uraganu jpg
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
cub catalin botezatu png
Oraș plutitor Foto AT Design Office via The sun webp
 Razboi Rusia Ucraina elicopter rusesc de recunoastere şi atac Kamov Ka-52 Alligator in misiune de lupta in Ucraina 27-28 mai 2022 FOTO Profimedia / Ministerul rus al Apărării
image
image
image
image
Culoarea anului 2023 - Viva Magenta, sursă foto: Captură Instagram Pantone
calendar ortodox 2021 5 decembrie sfantul cuvios sava cel sfintit jpeg
shutterstock 2211785457 jpg
foto3 timisoara INQUAM Photos Virgil Simonescu jpg
shutterstock 450568075 jpg
sharoma tzanca uraganu jpg