Iohannis, după desemnarea premierului: „Trebuie un guvern care să rezolve criza PSD”

26 iunie 2017
article img
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Mihai TudoseFoto: arhivă personală

Luni, 26 iunie, la Palatul Cotroceni au avut loc consultările dintre președintele Klaus Iohannis și delegațiile partidelor politice care dețin locuri în Parlament, în vederea propunerilor unor candidați pentru funcția de premier.

Klaus Iohannis l-a desemnat prim-ministru pe Mihai Tudose, propus de coaliția parlamentară PSD-ALDE. În timpul conferinței de presă, președintele României a ținut să critice atitudinea partidelor din opoziție, care nu ar fi venit cu propuneri clare și nici nu a existat înțelegere între acestea cu privire la viitorul Guvern.

  • „Aceste două formațiuni (PSD și ALDE, n.r.) s-au prezentat împreună la consultări și au înaintat o propunere în persoana domnului Tudose. Partidele din opoziție nu au avut propuneri concrete pentru poziția de premier și nici nu a rezultat că ar exista o înțelegere politică în partidele din opoziție. Această criză prin care trecem dăunează grav României, economiei românești, imaginii României în lume și, opinia mea e că aceată criză trebuie terminată foarte repede. Trebuie să avem un nou guvern care să rezolve problemele care au rămas nerezolvate apărute din cauza crizei pornită din interiorul PSD.
  • „Luând în considerare toate acestea, îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru care va avea discuții în zilele următoare și se va prezenta cu o echipă guvernamentală în Parlament. Eu solicit partidelor parlamentare să se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare în cursul acestei săptămâni.”