Iohannis, mesaj în urma atacului din Kabul: «Condamn cu fermitate atacul terorist laș»

image
Klaus Iohannis, mesaj după atacul terorist din AfganistanFoto: Presidency.ro

Preşedintele României Klaus Iohannis a transmis marți seara, 3 septembrie, un mesaj de condoleanţe pentru familia diplomatului român care a murit în urma atacului terorist comis la Kabul, Afganistan.

Klaus Iohannis condamnă atacul terorist din capitala Afganistanului, în urma căruia a murit angajatul Ambasadei României la Kabul, iar un altul a fost rănit grav. Președintele a ținut să transmită condoleanțe familiei.

„Condamn cu fermitate atacul terorist laş care, din păcate, a pus capăt vieţii unui cetăţean român şi a rănit grav un alt cetăţean român din cadrul Ambasadei României la Kabul. Transmit condoleanţe familiei îndoliate şi urez însănătoşire grabnică cetăţeanului român rănit în acelaşi atentat.   Reiterez angajamentul nostru profund pentru combaterea terorismului la nivel internaţional”, a declarat Iohannis, conform presidency.ro.

Un român a murit, iar altul este grav rănit, după un atac terorist din Afganistan

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit după un atac terorist care a avut loc în Kabul, Afganistan, a anunțat marți, 3 septembrie, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Românul ucis avea 43 de ani și făcea parte din echipa de securitate. 

Un vehicul a explodat în apropierea unei clădiri folosite de organizațiile internaționale, iar în urma deflagrației și-au pierdut viața 16 oameni și alți 119 au fost răniți, potrivit Digi 24. Atacul a vizat cu precădere Ambasada României și a durat câteva ore, talibanii pătrunzând in interiorul imobilului și trăgând și focuri la întâmplare. Clădirea care a fost atacată este distrusă în proporție de 80%. 

image png
sarah anamaria prodan jpg
cub anamaria prodan png
giselle si tom brady
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
FotoJet (1) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle png
traian basescu 0 jpeg
Submarinul nuclear Belgorod FOTO Profimedia
Bouchard2 jpg
image
image
image
image
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg
Muzeul Vaticanului jpg
Lebăda a fost salvată în cele din urmă jpg
Saptamana Modei de la Paris jpg
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia