Îţi cumperi cauciucuri de iarnă? Click! îţi spune cum să nu iei ţeapă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În cazul în care nu ai anvelope de iarnă cumpărate în anii trecuţi, ar trebui să te gândeşti să mergi la shopping. Trebuie să ştii că, dacă vei fi prins circulând pe zăpadă sau gheaţă cu pneuri de vară, vei fi amendat, iar în această perioadă, anvelopele sunt mai ieftine faţă de cum vor fi în plin sezon rece. Specialiştii ProMotor îţi spun la ce să fii atent ca să nu iei ţeapă.

Ai grijă când le achiziţionezi

Furnizorii de cauciucuri de iarnă cresc preţul anvelopelor odată cu apropierea sezonului rece. Aceleaşi cauciucuri de iarnă, dar cumpărate de pe acum, sunt mult mai ieftine faţă de cele achiziţionate începând cu luna noiembrie. Aşadar, dacă nu ai anvelope de iarnă, recomandat este să te grăbeşti să mergi la magazin. Asta, ca să nu scoţi mai mulţi bani din buzunare odată cu venirea iernii. 

Ce rişti dacă iei de pe internet?

Persoanele care cumpără cauciucuri de iarnă de pe internet riscă să aibă probleme în ceea ce priveşte centrele-suport cărora clienţii li se pot adresa pentru eventualele probleme privind garanţia produsului. Recomandarea specialiştilor este ca anvelopele de iarnă să fie cumpărate de la un centru specializat în vânzarea şi montarea de anvelope. De obicei, centrele specializate în vânzarea anvelopelor asigură şi montajul acestora, de cele mai multe ori, gratuit. Asta, în cazul în care clientul a apelat la oferta de cauciucuri de iarnă a acestor centre. În plus, clientul are posibilitatea să beneficieze de garanţia produselor. 

Cauciucurile reşapate, doar pentru oraş

Mulţi dintre cei care vor cauciucuri de iarnă ieftine apelează şi la anvelopele de iarnă reşapate, deşi acest lucru este de evitat. Cauciucurile de iarnă reşapate reprezintă o alternativă mai ieftină decât cele noi, însă trebuie ţinut cont de faptul că ele au performanţe mai scăzute. Acest tip de anvelope sunt în general recomandate pentru maşini cu performanţe mai reduse şi pentru o exploatare urbană, la viteze mici. 

Nu lua anvelope de iarnă second-hand!

Iată trei motive pentru care nu ar trebui să cumperi niciodată anvelope second-hand: 

- Vechimea – de cele mai multe ori, cauciucurile de iarnă la mâna a doua sunt fabricate cu foarte mult timp în urmă. O anvelopă cu vechime peste cinci ani are probleme în ceea ce priveşte calitatea cauciucului, care suferă un proces de îmbătrânire ce îi afectează elasticitatea, aderenţa şi performanţele în exploatare. 

- Uzura – dacă anvelopele sunt prea uzate sau sunt uzate în mod neuniform, acestea reduc considerabil performanţele pentru care au fost proiectate. Cauciucurile de iarnă cu profilul mai mic de 5 mm devin ineficiente. 

- Mici umflături ale cauciucurilor de iarnă – aceastea apar în urma unui şoc pe care l-a suferit anvelopa. În orice parte s-ar afla pe cauciuc, ele sunt periculoase, fiind şi locul care va ceda primul, în situaţia unui viitor şoc. În cazul apariţiei acestor umflături, anvelopa trebuie schimbată. Exploatarea unui astfel de cauciuc, mai ales în condiţii de drum lung cu opriri rare şi viteze ridicate, prezintă riscul de explozie a anvelopei, situaţie care conduce, de obicei, la accidente grave. 

Atenţie la firmele producătoare necunoscute!

Fiecare producător şi furnizor de cauciucuri de iarnă este obligat să ofere garanţie, aşadar, în principiu, şi cei care oferă anvelope care nu provin de la o firmă de renume ar trebui să asigure garanţie. Însă problema cu aceste firme este că, uneori, nu rezolvă în timp util cererile şi solicitările clienţilor. Practic, reţeaua de parteneri care oferă aceste servicii de garanţie pentru producătorii mici este una restrânsă şi greu accesibilă. 

image
image
image
image
image
image
Chereches Germania png
cei mai batrani tripleti guinness jpg
flowers 3876195 1280 jpg
albert nbn instagram jpg
Cine se ascunde in spatele lui Mihai Enat batranul tik toker din Romania  Videoclipurile „familiei au strans milioane de vizualizari jpg
intrebare pixabay jpg
articol2 jpg
brad de Crăciun  sursa   Shutterstock jpg