Jandarmii au prezentat muniția folosită la protestul din 10 august. Reacția jurnaliștilor

simeon stalpnicul png
Jandarmii au dat cu gaze lacrimogene ca să arate că acestea sunt inofensivefoto: Inquam Photos

Jandarmii au prezentat muniția folosită la protestul diasporei din 10 august, în cadrul unei demonstrații în fața jurnaliștilor. În ciuda declarațiilor apăsate că gazele lacrimogene sunt inofensive, jurnaliștii prezenți la fața locului au tușit zdravăn în timpul demonstrației.

La o săptămână după intervenția în forță la protestele din Piața Victoriei și ca urmare a numeroaselor plângeri penale depuse la Parchetul Militar împotriva lor, jandarmii au prezentat luni armele și muniția folosite la mitingul din 10 august.

Un subofițer a arătat în poligonul Jandarmeriei cum funcționează armamentul și a insistat că gazele lacrimogene folosite sunt neletale, inofensive și se trag la unghi de 60 de grade.

"O parte nu sunt din producție românească. Grenada este din Italia. Ca să o aduc din Italia îmi trebuie certificate din toate țările prin care trece, până să ajungă la mine", a declarat ofițerul în fața jurnaliștilor prezenți la demonstrație, conform Ziare.com.

simeon stalpnicul png
Un jandarm le arată jurnaliștilor cum funcționează muniția folosită la protestul din 10 augustfoto: Inquam Photos

Subofițerul care a făcut demonstrația a inisitat asupra faptului că, deși folosește acest material de 27 de ani, nu a purtat niciodată mască de gaze. Cum vântul a bătut spre jurnaliștii prezenți la fața locului, aducând cu el și gazele lacrimogene eliberate în aer, efectele au putut fi verificate pe loc. Iar jurnaliștii au tușit serios.

simeon stalpnicul png
Jurnaliștii prezenți la demonstrație au tușit zdravăn din cauza gazelor lacrimogenefoto: Inquam Photos

Evenimentul de luni a fost organizat de Jandarmerie  la cererea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, care a declarat că nu există motive de îngrijorare în privința efectelor gazelor iritant-lacrimogene folosite la protestul  diasporei din 10 august. Atunci, peste 450 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după intervenția jandarmilor, unii protestatari ajungând la urgențe chiar și la o săptămână după ce au fost expuși la gazele lacrimogene. Aproape 300 de plângeri penale au fost depuse la Parchetul Militar împotriva jandarmilor.

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
gabriela cristea
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
cub bianca dragusanu png
produse alimente jpeg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
FotoJet (1) jpg
iulia albu
Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
pasaj drajna mai foto fb ionel scriosteanu
image
image
image
image
Mai multe explozii au avut loc la conductele Nord Stream jpg
meghan markle printul harry onu4 jpg
Vimlesh Sonkar a murit anul trecut, dar familia i a ținut cadavrul în casă timp de un an și jumătate jpg
Uniunea Europeană FOTO via News
produse alimente jpeg
FotoJet (1) jpg