Jurnaliştii TVR nu au voie să colaboreze cu serviciile secrete

Ultima actualizare:

    Jurnaliştii nu vor putea îmbrăţişa o carieră în serviciile secreteFoto Shuttestock
Jurnaliştii nu vor putea îmbrăţişa o carieră în serviciile secreteFoto Shuttestock

Adrian Bucur, membru în Consiliul de Administraţie (CA) al SRTv va propune modificarea tuturor normelor interne ale TVR, astfel încât să le fie interzis jurnaliştilor din Televiziunea Română să facă parte din serviciile secrete.

Adrian Bucur, membru în Consiliul de Administraţie (CA) al SRTv, va propune modificarea tuturor normelor interne ale TVR, astfel încât să le fie interzis jurnaliştilor din Televiziunea Română să facă parte din serviciile secrete. Acesta spune, într-un punct de vedere transmis miercuri pentru mediafax.ro, că salută demersul lui Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), care a anunţat că a solicitat Serviciului Român de Informaţii (SRI) să dispună retragerea ofiţerilor acoperiţi din TVR.

Ce se schimbă în regulamentele interne

Adrian Bucur a spus că va propune Consiliului de Administraţie al TVR modificarea tuturor normelor şi regulamentelor interne ale Televiziunii Române, astfel încât statutul de jurnalist al instituţiei să fie incompatibil cu cel de colaborator sau angajat al vreunui serviciu secret. "Voi propune colegilor membri ai Consiliului de Administraţie un demers personal inspirat de demersul preşedintelui TVR, Stelian Tănase. Voi propune modificarea Codului de Etică al jurnalistului din televiziunea publică şi a tuturor normelor interne, în sensul în care să existe o prevedere explicită care să interzică orice apartenenţă la serviciile secrete a corpului editorial, în special a jurnaliştilor din TVR, colaboratori sau angajaţi ai serviciilor secrete, multe la număr. Ba chiar mă gândesc la o declaraţie pe propria răspundere pe care să o semneze toţi angajaţii", a declarat acesta.

Nu există dovezi că actualii angajaţi sunt colaboratori

Potrivit lui Adrian Bucur, "se spune că în TVR ar exista 300 de colaboratori sau angajaţi ai serviciilor secrete", respectiv aproape 10% din numărul total de angajaţi ai Televiziunii Române ar fi în această situaţie. El a precizat însă că nu există dovezi în acest sens. Totodată, acesta a spus că ar fi oportun ca serviciile secrete să preia în totalitate plata acestor angajaţi ai TVR, pentru a contribui la redresarea financiară a televiziunii publice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net