Klaus Iohannis: «Ne confruntăm cu o transmitere comunitară accentuată în Capitală şi în multe judeţe»


    Klaus Iohannis, despre situația României în raport cu pandemia
Klaus Iohannis, despre situația României în raport cu pandemia

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că avem o transmitre comunitară în multe judeţe, dar trendul negativ trebuie inversat. ”În ciuda eforturilor uriaşe ale medicilor, prea mulţi român pierd lupta cu acest virus”, a afirmat Iohannis, precizând că nu este cazul să ne panicăm, dar trebuie cunoscută realitatea.

”Ne confruntăm cu o tranmitere comunitară accentuată în Capitală şi în multe judeţe. Paturile la ATI riscă să atingă foarte curând un prag alarmant. În ciuda eforturilor uriaşe ale medicilor, prea mulţi român pierd lupta cu acest virus. În spatele cifrelor reci se află familii întregi şi o suferinţă profundă”. A afirmat, marţi, Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, ”este imperativ să inversăm acest trend negativ”.

”Nu înseamnă că trebuie să intrăm în panică, dar trebuie să conştientizăm gravitatea situaţiei”, a afirmat şeful statului. 

”Fac din nou apel la cetăţeni să fie prudenţi şi să respecte cu stricteţe toate reglementările în vigoare. Dincolo de regulile preventive adoptate de autorităţi, sunt lucruri simple pe care le putem face fiecare dintre noi, purtatul măştii în public, indiferent dacă ne aflăm în spaţiu închis sau nu. Nu ne putem permite supraaglomerarea spitalelor şi imposbilitatea secţiilor ATI de a mai trata cazuri severe. Am solicitat ministrului Sănătăţii să evalueze în timp real necesarul de paturi şi capacitatea secţiilor ATI pentru fi pregătie şi pentru situaţii mai grave”, a mai afirmat şeful statului.  Potrivit acestuia, ”restricţiile sunt de moment”.

”Unele activităţi la care renunţăm acum pot fi recuperate, însă vieţile şi mai ales vieţile celor dragi nouă nu mai fi aduse înapoi”, a mai spus preşedintele.  Potrivit acestuia, experienţa ne arată clar că situaţia poate fi pusă sub control. ”Acum avem mult mai multe informaţii medicale despre virus, iar autorităţile se adaptează permanent şi învaţă inclusiv din propriile greşeli pentru a lua măsurile necesare. E mult mai uşor să respectăm acum măsurile sanitare, decât să regretăm mai târziu că nu am făcut tot ce ţinea de noi pentru a salva vieţile celor dragi. Ne aflăm într-o etapă galopantă de răspândire a virusului. Suntem o naţiune puternică. E momentul să o dovedim din nou”, a mai afirmat şeful tatului. 

Klaus Iohannis, despre activitatea școlilor din România

”E clar că în acest moment trebuie să luăm măsuri mai hotărâte, dacă vrem să încetinim răspândirea acestei pandemii. Pe de altă parte trebuie să vedem în ce fel de societate vrem să trăim, dacă vrem să trăim într-o societate panicardă sau o societate care îşi duce democraţia mai departe. E obligatorie realizarea unor alegeri pentru a avea un nou Parlament cu puteri depline, iar acest lucru se va realiza pe 6 decembrie”,  afirmat, marţi, Klaus Iohannis, într-o cnferinţă de presă.

Întrebat despre trecerea şcolilor la scenariul roşu, predare exclusiv online, Iohannis a afirmat: ”Eu cred că autorităţile trebuie să menţină şcoala în funcţiune atât cât se poate. Sigur dacă vor fi multe cazuri, se va trece la şcoala online, dar nu peste tot şi nu deodată”.

În legătură cu impunerea unor restricţii, anunţate deja de premierul Ludovic Orban, şeful statului a afirmat: ”Aceste lucruri vor fi evaluate de experţi, iar CNSU va lua măsurile care se impun. Având o creştere a cazurilor, e evident că anumite restricţii trebuie impuse pentru a stopa cât de mult această creştere. Care vor fi aceste măsuri, va fi propus de experţi şi aprobat de Guvern”. 

Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
cub claudia patrascanu gabi badalau png
Dan Negru, prezentoator Kanal D
actorii din wednesday, oripilati de mancarea romaneasca jpg
andreea esca si alexandre eram jpg
shutterstock 165207755B jpg
zodii care nu se vor casatori niciodata jpg
Fructele pe care trebuie să le ai în casă de sărbători
ronaldo bucurie jpg
Mohammed bin Salman FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
niculae si rodica badalau jpg
În Obor, lumea  cumpără orice, de  la mezeluri la brazi jpeg
Fructele pe care trebuie să le ai în casă de sărbători
bear grylls a mancat excremente de urs in romania jpg
foto1 la sfinxB jpg
shutterstock 165207755B jpg