L-au făcut ”Cetăţean de onoare”, dar au uitat să-l invite. Vezi cui i s-a întâmplat!

simeon stalpnicul png
Avram Iancu a înotat 89 de zile în Dunăre, de la izvoare, la vârsare

Momente jenante s-au petrecut în şedinţa Consiliului Judeţean Hunedoara în care, bibliotecarul Avram Iancu urma să primească titlul de cetăţean de onoare al judeţului Hunedoara. Au uitat să îl invite la festivitate.

Avram Iancu, românul care a înotat cei aproape 3.000 km în Dunăre de la izvoare la Marea Neagră, a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Hunedoara, scrie adevarul.ro.

Ceremonia prin care urma să îi fie înmânat titlul trebuia să aibă loc în sala mare a Consiliului Judeţean Hunedoara, înaintea începerii şedinţei de joi (28 septembrie), însă reprezentanţii instituţiei au uitat să îl invite pe hunedorean. Când şi-au dat seama de gafă l-au anunţat de urgenţă şi au amânat cu două ore ceremonia, până când Avram Iancu a ajuns de la Petroşani la Deva.

simeon stalpnicul png

Înotătorul nu s-a supărat însă pe oficiali. ”Primirea acestui titlu special ar fi onorat pe oricine, în orice alt judeţ. Pe mine mă onorează cu atât mai mult deoarece este un titlu oferit de către Judeţul Hunedoara, judeţ de care este legat într-un mod veşnic, marele şi inegalabilul Avram Iancu. În judeţul Hunedoara este înmormântat Crăişorul munţilor şi tot aici, la Ţebea, întreaga naţiune îl comemorează păstrându-i amintirea vie. Faptul că un cetăţean al judeţului Hunedoara, împovărat de greutatea acestui mare nume, primeşte un asemenea titlu, pentru fapte notabile, este un lucru deosebit care mă onorează. Prin urmare, cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la dispariţia Crăişorul munţilor, doresc să dedic acest titlu omagierii spiritului de unitate naţională ce clocotea în pieptul marelui nostru simbol naţional. Faptul de a aprecia meritele cuiva nu este o obligaţie ci este o asumare! Trăiască România!”, a scrisAvram Iancu, pe Internet.

Cine este Avram Iancu

Iancu Avram este născut la 18 februarie 1976 la Petroşani, este bibliotecar. Practică sportul de la vârsta de 10 ani. A devenit primul român care s-a încumetat să traverseze înot Canalul Mânecii, fără întrerupere şi fără costum de neopren, în 2016.

Inspirat de cărţile lui Jules Verne În 16 septembrie, după 89 de zile, a reuşit traversarea înot a Dunării, pe o distanţă de 2.860 de kilometri, de la un capăt la celălalt, fără costum de neopren. A pornit în aventura sa în 21 iunie și a ajuns la Sulina, în 16 septembrie.

cub florin zamfirescu png
Adriana și Eliza Iliescu
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
jude law phillipa coan jpeg
Rica Raducanu, Facebook jpg
cub anca androne png
cub bromania png
Alexandrova
Criza energetica curent gaze energie FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
horia tecau jpg