La o zi după crima din Maramureș, un alt pădurar a fost bătut și amenințat cu moartea!

Ultima actualizare:

    Un pădurar a fost bătut și amenințat cu moartea, după ce a oferit câteva informații despre mafia lemnului unor jurnaliștiFoto: Recorder
Un pădurar a fost bătut și amenințat cu moartea, după ce a oferit câteva informații despre mafia lemnului unor jurnaliștiFoto: Recorder

Un pădurar din Suceava a fost bătut și amenințat cu moartea, la o zi după ce un altul a fost împușcat, cel mai probabil, de hoții de lemne, în Maramureș.

Răzvan Cenușă, unul dintre pădurarii Ocolului Silvic Moldovița (județul Suceava), a fost atacat în plină zi de un om de afaceri aflat în legături cu mafia lemnului, informează Recorder. Incidentul a avut loc la mai puțin de 24 de ore după ce un alt pădurar a fost omorât pentru că intervenise în cazul unei tăieri ilegale în Maramureș.Pădurarul vorbise anterior cu reporterii sursei anterior menționate în cadrul unei investigații ce avea drept subiect central furtul de lemn din pădurile autohtone, publicate în urmă cu două săptămâni. Se pare că declarațiile făcute de pădurar reporterilor nu au picat tocmai bine pentru cei implicați în afacerile murdare ale tăierilor ilegale de lemne. 

Un pădurar a fost bătut și amenințat cu moartea de „mafia lemnului”

O parte din neregulile prezentate în material se petreceau chiar în cantonul păzit de Cenușă. Ulterior, pădurarul a făcut o cercetare proprie care l-a condus la concluzia că superiorii lui erau, cel mai probabil, complici la tăierile ilegale. Acesta a descoperit că angajații din ocol i-au falsificat semnătura pe mai multe documente silvice, motiv pentru care a sesizat Poliția.

Această reclamație a fost percepută de mafia lemnului din zonă ca un act de trădare. Patronii locali erau deja în alertă după ce, cu o săptămână în urmă, Georgel Zlei, șeful Ocolului Moldovița și omul lor de încredere, și-a dat demisia în urma dezvăluirilor Recorder. Ieri, pădurarul Răzvan Cenușă a fost atacat într-o vulcanizare din Moldovița de către membrul unei familii care exploatează lemn în zonă.

Cenușă a fost lovit cu pumnii și umplut de sânge. Într-o declarație făcută pentru site-ul Asociației Moldovița, Răzvan Cenușă susține că, pe lângă bătaie, a fost și amenințat cu moartea: „M-a bătut pentru că din cauza mea a plecat Zlei și din cauza mea sunt controale în pădure. A zis că nu se lasă până nu mă omoară”.

„Plecarea lui Georgel Zlei din fruntea Ocolului Moldovița nu a fost pe placul clanurilor din comună, care s-au văzut deodată lipsite de omul numărul unu, de o adevărată bază a piramidei tăierilor ilegale. Și de aici, aproape evident, s-a trecut la repercusiuni. Pentru că cine deschide gura, trebuie să plătească în Moldovița”, a spus și Tiberiu Boșutar, președintele Asociației Moldovița. 

„Am aflat că pădurarul a fost bătut de ruda unui patron care lucrează în cantonul lui. Până azi dimineață nu a spus nimic, probabil de frică. Se va face plângere penală”, a declarat ​Gheorghe Mihăilescu, șeful Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva, pentru sursa anterior menționată. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net