La toţi le cresc lefurile, doar poliţiştilor le scad. Noua grilă de salarizare


    Click! a aflat ce salarii de bază au bugetarii şi la ce nivel vor ajunge din 2016
Click! a aflat ce salarii de bază au bugetarii şi la ce nivel vor ajunge din 2016

Bugetarii au cele mai mici salarii din ţară, aşa că statul vrea să mai spele puţin ruşinea. Guvernanţii au promis că le vor mări veniturile din 2016. Iată cum arată grila de salarizare, în acest moment, în timp ce au loc discuţii cu sindicaliştii.

Criteriile de salarizare la stat se modică cu totul de anul viitor. Pentru prima dată, lefurile vor fi stabilite în funcţie de studii şi vechime. Mai exact, va exista o grilă de la 1 la 18, iar veniturile vor fi calculate în funcţie de salariul minim pe economie, care la 1 ianuarie 2016 va fi de 1.200 de lei. Spre exemplu, un bugetar intrat prospăt în serviciu va primi cel mai mic salariu: 1.200 de lei, iar cel mai bine plătit bugetar, 21.500 de lei, adică de 18 ori salariul minim pe economie. Noua lege a salarizării unitare, convenită deja cu FMI şi cu Banca Mondială, se află pe masa Ministerului Muncii şi a început să fie discutată cu sindicaliştii. Săptămâna trecută au fost chemaţi la dezbateri cei din Educaţie, Sănătate şi din Administraţia Centrală.

Joi sau vineri sunt aşteptaţi reprezentanţii poliţiştilor şi militarilor. Ca să nu se certe între ele, fiecare sindicat a primit salariile brute minime şi maxime doar pentru domeniul pe care-l reprezintă. Click! a aflat deja care sunt acestea, după ultimele discuţii care au avut loc miercurea trecută. Din grila de salarizare reiese că tuturor bugetarilor li se dublează salariile, mai puţin celor de la Ministerul de Interne. Lor le scad la jumătate. “Deocamdată, nu avem nici o cifră în faţă, dar dacă este aşa va ieşi război. Asta este o diversiune. Cum, la alţii să le dea şi nouă să ne ia?”, s-au arătat consternaţi liderii poliţiştilor.

La angajaţii din penitenciare, majorările vor fi de 12,5 %

În prezent sunt 1.186.000 de bugetari, iar efortul financiar făcut de stat ca să acopere măririle de salarii va fi 9 miliarde de lei, faţă de 2015. Cei mai importanţi 48 de demnitari ai României, printre care preşedintele, premierul, şefii celor două camere, miniştrii voiau să fure startul majorărilor. Printr-o Ordonanţă de Guvern urma ca ei să primească mai mulţi bani de la 1 august. Premierul Victor Ponta a retras documentul şi le-a spus să mai aştepte până la anul, ca toţi bugetarii. 


    Salarii brute
Salarii brute
vica blochina si bianca patrichi jpg
Gabriela Cristea poza principala jpg
astrolog madalina manole jpg
Victor Piturca la DNA  Foto Inquam Photos George Calin (5) jpg
caine jpg
cub andi moisescu png
cele mai bune telefoane pana in 1 1170x644 jpeg
Imagine WhatsApp 2023 02 01 la 14 39 01 jpg
image
image
image
image
image
image
whatsapp 2105015 960 720 jpg
cele mai bune telefoane pana in 1 1170x644 jpeg
v1 jpg
Victor Piturca la DNA  Foto Inquam Photos George Calin (5) jpg
Imagine WhatsApp 2023 02 01 la 14 39 01 jpg
Talibanii nu mai vor să vadă femei nicăieri jpg