Lecții simple de dresaj pentru începători. Le poți face chiar tu acasă

simeon stalpnicul png

Câinii și pisicuțele sunt cele mai populare animăluțe de companie. Este lesne de înțeles de ce: sunt inteligente, dornice de afecțiune și gata să facă oricând stăpânului pe plac. Mai ales dacă sunt și dresate!

Patrupedele sunt animale inteligente care pot fi dresate cu ușurință. Totul ține de interesul și disponibilitatea stăpânilor, căci nu e nevoie de cursuri complicate de dresaj pentru însușirea noțiunilor de bază. Iată câteva ponturi!

Dresajul se va face atunci când animalul este odihnit, capabil să fie atent. Un moment potrivit ar fi dimineața, înainte de masă, când companionul este foarte receptiv. Ședinţele trebuie să se desfăşoare sub formă de joacă, iar câinele va fi recompensat imediat după ce execută corect o comandă. Nu îl certați și nu îl pedepsiți dacă nu înțelege din prima ce vreți de la el!

Comanda  „ŞEZI”. Poziţionaţi-vă faţă în faţă cu animalul de companie. Luaţi în mâna dreaptă o recompensă şi ridicaţi-o uşor deasupra nasului câinelui, astfel încât acesta să fie conştient de prezenţa ei. Deplasaţi mâna uşor către spatele animalului, asigurându-vă că acesta o urmăreşte cu privirea. Atunci când şi-a aşezat fundul pe sol, spuneţi-i numele, urmat apoi de comanda „Şezi” şi imediat oferiţi-i recompensa, urmată de laude şi mângâieri. Repetaţi acest truc de câteva ori.

Comanda „CULCAT”. Pentru a realiza acest truc, este obligatoriu ca animalul să stăpânească foarte bine comanda „Şezi”, spun specialiștii citați de csid.ro. Din poziţia şezi, cu mâna dreaptă vom ţine recompensa uşor sub nasul câinelui, asigurându-ne că i-am captat atenţia. Vom da comanda vocală „culcat” deplasând mâna uşor în faţa câinelui, până la nivelul şolului. La început, câinele va apleca capul, urmând se aşeze cu membrele anterioare pe sol în poziţia dorită. Acum este timpul să primească recompense şi mângâierile de rigoare. 

Cum învăţăm animăluțul să-şi facă nevoile pe covoraşe speciale, în locurile special amenajate? Cu răbdare, căci nu este deloc complicat! Covoraşul va fi aşezat într-un loc liniştit, fără agitaţie, un loc bun fiind chiar baia. Pentru a uşura acest obicei, căţeii vor fi duşi la covoraş imediat după ce se trezesc din somn sau la câteva minute după ce au mâncat. Imediat după ce şi-au făcut nevoile pe aşternutul special, vor primi o recompensă, laude şi mângâieri pentru a-şi însuşi acest comportament dorit. La început, ajută şi dacă în apropierea aşternutului curat păstrăm un covoraş vechi, deorece mirosul urinei îl va face să se orienteze mai uşor. Pentru a implementa mai uşor acest obicei, este de dorit ca orele de masă să fie unele fixe, fiindu-le mult mai uşor căţeilor să dobândească un reflex, dar şi nouă să ştim în ce moment trebuie să fim atenţi la aceste lucruri. În situaţia în care căţeii urinează în locuri nedorite, aceste suprafeţe vor fi riguros igienizate, pentru a dispărea orice urmă de miros.

oana roman si marius elisei
razvan danciu razboinic survivor romania 2023 jpg
Adriana și Eliza Iliescu
nunta insta jpg
sebastian ghiorghiu jpg
cub claudia patrascanu png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Shauna Rae și iubitul jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg
cos cumparaturi shutter jpeg