LIVETEXT Miting de susținere pentru Antene în Piața Constituției

Ultima actualizare:

    Oamenii și-au exprimat susținerea față de postul lor de televiziune preferatfoto: Andreea Voicu
Oamenii și-au exprimat susținerea față de postul lor de televiziune preferatfoto: Andreea Voicu

Jurnaliștii Antenei 1 și Antenei 3 au organizat vineri (19 februarie), începând cu ora 15:00, un miting de susținere a trustului Intact în Piața Constituției. Vedetele Antenelor au avut așteptări mari de la eveniment, sperând la mii de participanți și la o adevărată și sinceră „întâlnire cu telespectatorii”.

Update 17.45 Mitingul se apropie de sfârșit. Oamenii din piață încep să se retragă, nu înainte de a spune că gerul le-a probat caracterul: ”Am ieșit pentru voi!”. Mircea Badea spune că acesta este doar primul miting dintr-o serie mai lungă. Autorizația de la primărie expiră la ora 18.00.

Update 17.35 După CRBL, o altă artistă urcă pe scena din Piața Constituției. Irina Loghin este întâmpinată cu ”La mulți ani!”. Artista îl pupă pe Mihai Gâdea: ”Sunteți o terapie pentru suflet!”. Irina Loghin cântă, iar publicul o imită.

Update 17.25 Mirela Boureanu Vaida urcă pe scenă și începe să cânte ”You are the best. Simply the best!”. Mihai Gâdea întreabă ”Vreți să se închidă emisiunea Mireasă pentru fiul meu?”

Update 17.15 Oana Stancu face mărturisiri publice: ”N-am luat bani de la mafie! N-am pupat acolo unde ar fi trebuit pupat”. Manifestanții scandează: ”Jos securitatea! Băsescu la închisoare!”. În mod ciudat, nimic despre noul președinte al României, deși acesta este în funcție de mai bine de un an.

Update 17.10 Mihai Gâdea amenință cu dezvăluiri, după ce Carmen Avram a întrebat mulțimea dacă va fi mai fericită în cazul dispariției Antena 3. Oamanii sunt sfătuiți să se ia de mâini ca să arate cât sunt de uniți și pentru a demonstra că refuză cătușele. Mulțimea strigă: ”Nu vă lăsăm!”.

Update 17.00 Plânge cerul, plâng și vedetele Antenelor. Este rândul Alessandrei Stoicescu: ”Nu vreau să plâng. Suntem uniți. Vrem libertate. Poți să plângi și de fericire, și de bucurie. Doar datorită vouă existăm”. La două ore de la începutul mitingului se strigă în sfârșit numele fondatorului trustului Intact, Dan VOiculescu, și se aplaudă. Carmen Avram, realizatoarea emisiunii ”În premieră”, urcă și ea pe scenă în lacrimi. Vorbește despre Revoluție. Mulțimea se molipsește de plâns. Se strigă: ”Jos tirania!”

Update 16.55 Declarația zilei vine de la Răzvan Dumitrescu: ”Nu pot ei înghite cât putem noi emite!”.

Update 16.45 Inevitabilul se produce. Dacă până acum doar îi era rostit numele într-o înșiruire oarecare, acum se scandează împotriva fostului președinte Traian Băsescu. Jurnalistul Adrian Ursu dă tonul: ”Javră ordinară!”, iar mulțimea preia scandarea cu entuziasm. În piață se adună din ce în ce mai mulți oameni, cu pancarte și flori. Dana Grecu nu se mai poate opri din plâns: ”Să vă ajute Dumnezeu pe toți!”. Mulțimea strigă: ”Dana! Dana! Dana!”

Update 16.40 Mircea Badea și Mihai Gâdea coboară în mulțime. Înaintează protejați de jandarmi.

Update 16.30 Pe măsură ce ploaia se întețește, entuziasmul vedetelor de la Antene crește. Mihai Morar: ”Azi e sărbătoare națională!”. Cristi Brancu: ”Antena este kilometrul zero al României!”.

Update 16.25 Mihai Gâdea sfidează ploaia cu un discurs aproape romantic: ”Plouă atât de frumos astăzi. Ca să ținem minte că întâlnirea noastră nu a putut fi stricată de nimic. Nu a putut fi stricată de oamenii care au stricat România. Nu a putut fi stricată de ploaie. Nu a putut fi stricată de ANAF”.

Update 16.20 Mircea Badea: ”Cetățeni, răspunsul la întrebarea ce se va întâmpla de luni pe mine, unul, nu mă interesează. Tot ce mă interesează este că suntem toți acum aici”. Numele rostite cel mai des sunt cele ale fostului președinte Traian Băsescu, al Monicăi Macovei și al Laurei Codruța Kovesi.

Update 16.15 Un ursuleț din pluș poartă un mesaj de iubire pentru Antena 3. De pe scenă, Mihai Gâdea dezvăluie motivul lacrimilor Danei Grecu. ”Dana Grecu a venit la mine în lacrimi. A întâlnit un tată cu doi copii mici care nu are serviciu”. Mugur Ciuvică încurajează huiduielile manifestanților împotriva contramanifestației anunțate în Piața Universităţii.

Update 16.00 Vedetele postului Antena 1 au urcat pe scenă. Andreea Berecleanu le mulțumește oamenilor pentru că au venit să-i susțină. În public, atmosfera se încinge. Oamenii încep să se îmbrâncească. O tânără rămâne fără telefonul mobil.

Update 15.55 Realizatoare Dana Grecu a izbucnit în plâns în mulțime. Manifestanții au sărit s-o consoleze.

Update 15.45 Răzvan și Dani au urcat pe scena din Piața Constituției. ”În opt ani de când lucrăm la ANtena 1 nu am fost niciodată tentați să plecăm. Dreptatea e cu noi!”. Pe scenă a urcat CRBL, spre deliciul audienței.

Update 15.40 Cum și-au programat mitingul de susținere în timpul orelor de program, anteniștii au de partea lor mai mult reprezentanți ai pensionarilor. Foarte puțini tineri au venit să-și exprime simpatia față de trustul somat de Fisc să părăsească sediul confiscat de stat printr-o sentință judecătorească definitivă.

Update 15.30 Aproximativ 3.000 de persoane au răspuns chemării anteniștilor. Aceștia au adus ”bannere” scrise de mână, pe foi de hârtie, cu mesaje de susținere: ”Justiția băsistă elimină singura televiziune cu capital integral românesc. De ce?”, ”Pentru noi, Antena 3 = democrație”, ”Iubim adevărul! Antena 3 este grupa noastră sanguină!”.

Acțiunea jurnaliștilor Antenei 1 și Antenei 3 au primit astăzi autorizațiile necesare susținerii unui miting la care sunt așteptați 5.000 de participanți, relatează Ziarul Ring.

„Ne-am consultat și ne-am gândit mult și bine la voi. N-ați vrea să ne întâlnim? Noi am vrea să vă mulțumim că ne sunteți alături. Am vrea să ne cunoaștem telespectatorii în față. Ne dorim foarte mult să vă întâlnim vineri, la ora 15.00, în Piața Constituției. Vom face ca libertatea cuvântului să fie în deplinătatea ei. E timpul scurt, dar dacă veți putea ajunge, eu v-aș fi recunoscător. Va fi o mare bucurie pentru mine să vă strâng mâna. Să vă mulțumesc că existați”, a afirmat Mihai Gâdea, directorul postului de televiziune Antena 3.

Acesta a creat și a postat evenimentul și pe pagina sa de Facebook și a postului Antena 3. „Forța noastră ești tu! Haideți să ne întâlnim din nou, să fim împreună, să fim puternici!” – așa a numit Mhai Gâdea evenimentul de astăzi, din Piața Constituției.

Premierul Dacian Cioloș și Președintele Klaus Iohannis și-au exprimat nemulțumirea față de acțiunea ANAF, considerând-o ca fiind o „descindere în forță” și un act de „intimidare”. Klaus Iohannis crede că hotărârea ANAF pune în pericol libertatea de exprimare, iar aceasta nu ar trebui să fie afectată de „banale motive administrative”. Afirmația președintelui a stârnit un val de numulțumiri din partea opiniei publice, vizibile în special pe pagina oficială de Facebook a acestuia.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net