Lucrări spectaculoase la calea ferată de pe Valea Mureşului

Ultima actualizare:

Se lucrează intens între Arad şi Simeria, pe Valea Mureşului. Lucrările la calea ferată pe acest tronson vor face ca trenul să poată circula pe acolo cu 160 de kilometri pe oră.

Ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a vizitat şi tunelul feroviar de la Bata, care face parte din lucrarea de reabilitarea căii ferate pe coridorul IV pan-european, Arad-Simeria. Este vorba de aproximativ 140 de kilometri cu o valoare a investiţiei de 2 miliarde de euro, fonduri europene. “Lucrări spectaculoase pe calea ferată în Valea Mureşului (între Arad şi Simeria). După ce am anunţat, săptămâna aceasta, recordul de investiţii cu bani de la UE, am vrut să văd cu ochii mei stadiul modernizării căii ferate. Proiectele în desfăşurare de la km 614 la Simeria au ca finalitate ridicarea vitezei maxime de circulaţie la 160 de km/h”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook. 

Vom avea o cale ferată modernă. La sfârşitul proiectului timpii de deplasare se vor reduce de la trei ore până la aproximativ o oră între Arad şi Deva. Investiţia majoră presupune - printre altele: modernizarea clădirilor gărilor, pentru beneficiul călătorilor şi personalului feroviar; terasamente, consolidări; lucrări de artă (61 de poduri, 107 podeţe, 19 pasaje, 3 tuneluri); lucrări de electrificare, de semnalizare, pentru implementarea European Rail Traffic Management System (ERTMS).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
batic dacic pe Columna 640x370 jpg
sat pixabay jpg
nava de croaziera foto pixabay
West Side Flower Fest 2 1 scaled jpg
crima sibiu jpg
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net