Măcel în Pădurea Păulești! Hoții de lemne taie arborii cu nemiluita

image
Pădurea s-a rărit văzând cu ochii (fotografii: Andreea Dancu)

Situație disperată în Pădurea Păulești din Prahova. Hoții de lemne au ”ras de pe fața pământului” sute de copaci. În fiecare zi dispare unul câte unul. Asta în timp ce primarul spune că vor cădea ghinde și astfel codrul de verdeață se va regenera.

În Comuna Păulești, aflată la 2 km nord de Ploiești, oamenii care locuiesc în zona pădurii sunt disperați. Cu fiecare zi care trece, noi zone sunt defrișate.

Copaci falnici sunt puși la pământ cu drujbele sau cu topoarele de hoții de lemne. Ca să nu fie văzuți, vin la furat cu dubele. Aruncă buștenii înăuntru și pe aici ți-e drumul.

În urma hoților rămâne prăpăd: doar cioturi și coroane uscate căzute la pământ.

image
Din acest arbore a rămas doar un ciot

În mod normal, fiecare ciot rămas trebuie justificat către autoritățile de la Mediu, însă, primarul de la Păulești, Sandu Tudor, nu-și face probleme.

image
În jurul pomului tăiat se mai vede încă rumegușul, semn că a fost doborât recent

”Copacii au fost tăiați cu autorizație. Nimeni nu e nebun să facă pușcărie. Cinci pomi au fost tăiați. Pădurea trebuie să se regenereze. Cad ghinde și cresc alți arbori. Când am venit în 2012 la primărie și eu am fost revoltat de fenomen, dar apoi am înțeles că pădurea trebuie să se regenereze. Când suntem anunțați de oameni că aud drujba în pădure, trimitem păduraru și polițiștii locali. Dar nu pot face față că sunt șase oameni și 5.200 de hectare”, ne-a spus edilul, vizil deranjat de subiect.

image
Sandu Tudor a ajuns să conducă comuna în 2014, după ce primarul a murit

Localnicii spun că n-au văzut niciodată picior de polițist în pădure și că cei cinci arbori tăiați, în ultimele două săptămâni, sunt doar pe o porțiune de câțiva metri și că paguba este înzecită.

”În pădure e jale. Nu există loc în care să nu dai cu ochii de arbori secerați. Pădurea asta, care a fost supranumită „plămânul Ploieștiului”, un oraș și așa extrem de poluat,  s-a rărit de la an la an. Ploieștenii și-au construit case aici pentru pădure, pentru aerul curat, dar în schimb au găsit dezastru. Primarul se ocupă de trotuare și îi lasă pe hoți să-și facă de cap în pădure. Să nu mai vorbim că nu a întreprins nici o activitate de replantare și nici de ecologizare. Pădurea e plină de gunoaie, animale moarte și materiale de contrucții aruncate de te miri cine”, ne-au mărturisit revoltați cei care care locuiesc în preajma pădurii.

Tot în Pădurea Păulești, care este trecută ca și obiectiv turistic, se află unul dinte cele două monumente istorice din Prahova. Vorbim despre ”Tabăra de vacanţă a elevilor”, sit unde s-au găsit urme de aşezări din neolitic, secolele al IV-lea–al V-lea e.n. Din păcate, se află în ruină. Autoritățile nu și-au dat interesul ca să o țină nici pe ea în picioare.

Sportivul a primit mașina în teste (foto: sport ro) jpeg
Încă un arbore proaspăt tăiat
292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
foto2 viviana si fetele jpg
piscina borcea pelinel jpg
Johnny Depp FOTO EPA-EFE
surorile gabor webp
livia graur jpeg
FotoJet jpg
livia graur familie jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
seceta pamant crapat jpeg
raluca aprodu emilian oprea uniter jpg
FotoJet (1) jpg
canicula bucuresti 1 jpeg
probleme de sanatate batrani jpeg
calendar ortodox 2021 5 iulie sfantul cuvios atanasie athonitul png