MAE a emis o avertizare de călătorie pentru Ungaria. Toată granița se închide în această noapte

Pe 1 septembrie, între orele 3:00 și 4:00, autoritățile ungare vor suspenda temporar intrarea și ieșirea din țară a persoanelor și autovehiculelor.

 Toată granița cu Ungaria  se închide în această noapte / foto: Pixabay
Toată granița cu Ungaria se închide în această noapte / foto: Pixabay

Această măsură se datorează unor lucrări de mentenanță necesare pentru sistemul de înregistrare la frontieră, care va fi nefuncțional în acest interval în toate punctele de trecere a frontierei ungare, conform unei informări a Ministerului Afacerilor Externe.

La cine pot apela cetățenii care se află în Ungaria

Cetățenii români care se află în Ungaria și au nevoie de asistență consulară pot contacta misiunile diplomatice ale României la Budapesta, Szeged și Gyula. Numerele de telefon pentru asistență sunt: (+3613847689) pentru Ambasada României la Budapesta, (+662424431) pentru Consulatul General al României la Szeged și (+3666464579, +3666477147) pentru Consulatul General al României la Gyula.

Apelurile vor fi direcționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), unde operatorii Call Center sunt disponibili în regim de permanență.

În caz de urgență, cetățenii români pot apela și numerele de telefon de permanență ale Ambasadei României în Ungaria: (+36305356912), Consulatului General al României la Szeged: (+36306777980) și Consulatului General al României la Gyula: (+36306357181).

Pentru informații actualizate privind timpii de așteptare în punctele de trecere a frontierei româno-ungare, conducătorii auto sunt încurajați să consulte pagina „Trafic On-line” a Poliției de Frontieră Române, disponibilă la adresa: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/.

Feribotul la traversarea fluviului Dunărea pe la PCTF Oryahovo - Bechet nu funcționează

În perioada următoare, există o atenționare de călătorie pentru Bulgaria. Cetățenii români care plănuiesc să călătorească în Republica Bulgaria sau să tranziteze țara spre Grecia sau Turcia ar trebui să fie conștienți că activitatea de transport cu feribotul va fi suspendată temporar la traversarea fluviului Dunărea prin PCTF Oryahovo-Bechet, începând cu 21 august 2024.

Această suspendare se datorează nivelului scăzut al apei și condițiilor meteorologice nefavorabile, incluzând vânt puternic.

În această situație, se recomandă utilizarea altor puncte de frontieră deschise traficului internațional pe frontiera româno-bulgară. Acestea includ: Vidin – Calafat, Kardam – Negru Vodă, Durankulak – Vama Veche, Silistra – Ostrov Călărași, Dobromir – Krushari și Kainardzha – Lipnița (aceste două puncte funcționează între orele 08:00-20:00 și sunt destinate exclusiv autovehiculelor cu masa totală admisă de până la 3,5 tone). Alte puncte de trecere sunt: Nikopol – Turnu Măgurele (feribot) (www.feribot-eurobac.ro), Svishtov – Zimnicea (feribot) (www.ferry.bg), Aydemir (Silistra) – Chiciu (Călărași) (feribot) (www.spikaferry.com) și Ruse – Giurgiu.

Cetățenii români care tranzitează punctul de frontieră Ruse ar trebui să ia în considerare că timpii de așteptare la trecerea frontierei și la taxa de pod ar putea fi semnificativ mai mari. Acest lucru se datorează lucrărilor de reparație a estacadei podului de peste Dunăre, care au început la 10 iulie 2024.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet William și mătușa jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
raceala jpg
lumanari biserica shutterstock 358100030 jpeg
oameni salvati inundatii galati FOTO ISU GALATI jpg
Ioan Baldea jpeg
Anthony Loffredo jpg
mihaela bilic facebook jpg
Rege, în România webp
FotoJet (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net