Modul în care se circulă pe podul Giurgiu-Ruse ar putea să se schimbe radical. Autoritățile s-au întâlnit în regim de urgență

Premierul interimar al Bulgariei, Dimitar Glavchev, a organizat miercuri o întâlnire de urgență cu ministrul de Interne, Atanas Ilkov, ministrul Transporturilor, Krasimira Stoyanova, și ministrul Dezvoltării Regionale, Violeta Koritarova, pentru a discuta măsuri imediate privind deblocarea traficului la punctul de trecere a frontierei de lângă podul Giurgiu-Ruse.

Bulgarii vor să schimbe modul în care se circulă pe podul Giurgiu-Ruse / foto: arhiva
Bulgarii vor să schimbe modul în care se circulă pe podul Giurgiu-Ruse / foto: arhiva

Reuniunea a avut loc în contextul unor blocaje semnificative în traficul de camioane, care au afectat circulația în zona de frontieră.

Conform informațiilor oferite de biroul de presă al Consiliului de Miniștri, citat de agenția BTA și preluat de Agerpres, autoritățile bulgare caută soluții rapide și eficiente pentru a rezolva această problemă.

Planul de măsuri și solicitările premierului Glavchev

Premierul Glavchev a subliniat necesitatea unei colaborări strânse între autoritățile bulgare și cele române pentru a coordona eforturile în vederea fluidizării traficului la frontieră.

El le-a solicitat miniștrilor prezenți să inițieze discuții cu omologii lor din România pentru a implementa soluții comune. Una dintre măsurile propuse de premier este separarea traficului de camioane în două șiruri distincte: unul pentru vehiculele din țările membre ale Uniunii Europene și altul pentru camioanele provenind din țări terțe.

Această reorganizare ar trebui să fie pusă în aplicare înainte ca vehiculele să ajungă la punctul de trecere a frontierei, în speranța de a diminua congestionarea traficului.

„Faceți tot ce este posibil pentru a accelera trecerea podului peste Dunăre. Vă cer acțiuni rapide și să găsiți soluții eficiente,” a declarat premierul bulgar, exprimându-și determinarea de a rezolva problema cât mai curând posibil.

Proiecte de infrastructură și dificultăți suplimentare

În cadrul discuțiilor, miniștrii bulgari au anunțat că va fi organizată o nouă rundă de negocieri cu autoritățile române pentru a analiza posibilitatea lansării liniei de feribot Ruse-Giurgiu.

Această soluție ar contribui semnificativ la reducerea presiunii asupra podului Giurgiu-Ruse, oferind o alternativă suplimentară pentru traversarea Dunării.

Totodată, miniștrii au subliniat dificultățile generate de imposibilitatea funcționării feribotului de la Oryahovo-Bechet timp de trei zile, din cauza nivelului scăzut al apelor Dunării, care a creat probleme suplimentare și a redirecționat un număr mare de camioane către Ruse.

Această serie de măsuri are scopul de a ameliora rapid situația și de a preveni blocajele viitoare, asigurând o circulație fluentă și eficientă în zona de frontieră, atât pentru traficul comercial, cât și pentru cel de pasageri.

În cadrul colaborării dintre agențiile de presă, BTA a selectat această știre pentru a fi promovată și publicată de Agerpres, fără intervenții suplimentare pe text, conform acordului dintre cele două instituții.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
portulaca detaliu capsula imatura cu seminte jpg
drumul ursilor jpg
fructe pexels jpg
bataie romani spania jpg
image png
dementa jpg
image png
americanca mutata in romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net