MAE rus, avertisment către România, după inaugurarea scutului antirachetă


    Baza de la Deveselu a devenit operațională joi
Baza de la Deveselu a devenit operațională joi

Inaugurarea scutului antirachetă de la baza militară de la Deveselu a iritat Moscova. ”Desfășurarea de elemente ale scutului american antirachetă în Europa încalcă Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty, INF) și obligă Rusia să ia măsuri de răspuns de ordin tehnico-militar”, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, citată de TASS și preluată de realitatea.net.

”De-a lungul mai multor ani, partea rusă a atenționat de nenumărate ori cu privire la riscurile pe care le creează pentru securitatea internațională și stabilitatea strategică o desfășurare unilaterală și neîngrădită a sistemului strategic american de apărare antirachetă', a subliniat Zaharova.

Potrivit Mariei Zaharova, Federația Rusă continuă să considere 'activitatea distructivă a SUA și aliaților lor în domeniul antirachetă drept o amenințare directă la adresa securității și stabilității internaționale și regionale'.

Diplomatul rus a explicat că în componența complexelor antirachetă amplasate în România și Polonia intră sisteme de lansare identice practic cu cele folosite pe navele militare americane pentru lansarea atât de rachete de interceptare, cât și de rachete cu rază de acțiune medie 'Tomahawk'.

”În acest fel, SUA au încălcat Tratatul INF, lucru pe care suntem nevoiți să îl declarăm deschis și fără niciun fel de formulări diplomatice suplimentare. Este vorba de încălcarea acestui acord', potrivit Mariei Zaharova. Aceasta a amintit că 'Rusia a atenționat de nenumărate ori asupra pericolului ca situația privind sistemul american antirachetă să evalueze conform unui scenariu negativ, însă îngrijorările ei sunt în continuare ignorate'. 'Din aceasta, tragem o concluzie, inclusiv în ceea ce privește luarea de contramăsuri de ordin tehnico-militar”, a conchis ea

cub bia khalifa fulgy png
oana zavoranu si sotul
horoscop 26 martie jpg
cub bia khalifa png
cub valentina pelinel png
cub ravan popescu png
cub daniel nuță png
narcisa suciu si Daria jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 29 ianuarie aducere moaste sf ignatie teoforul png
Takashi Jonish romanii au talent jpg
zapada buzauB jpg
atac armat jpg
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg