Mai mulţi marinari români au rămas fără provizii la bordul unei nave într-un port canadian

Ultima actualizare:

    Portul Oshawa, Canada
Portul Oshawa, Canada

Optsprezece marinari români şi căpitanul lor rus au rămas fără mâncare şi apă potabilă, de două săptămâni, la bordul navei lor ajunse în portul Oshawa, în provincia canadiană Ontario, relatează Huffington Post Canada, citat de Mediafax.

Sindicatul internaţional al marinarilor din Canada a declarat că echipajul din România şi căpitanul rus nu au fost plătiţi din aprilie şi ar fi fost lăsaţi fără provizii de proprietarul navei.

Inspectorul Federaţiei internaţionale a muncitorilor în transporturi, Vince Giannopoulos, a declarat că nava a ajuns în apele canadiene în urmă cu o lună, venind din Europa şi că cei 19 marinari aflaţi la bord au fost “abandonaţi” fără mâncare sau apă de două săptămâni.

Giannopoulos a declarat că, de când au ajuns în portul Oshawa, în urmă cu o săptămână, marinarii sunt disperaţi şi le cer pescarilor echipamente pentru a putea prinde peşte, deşi ulterior le-au fost furnizate provizii.

El susţine că proprietarul navei are probleme financiare, dar că se desfăşoară negocieri pentru ca acesta să le plătească salariile marinarilor şi să pună capăt crizei.

Nici proprietarul navei, cu sediul în Germania, nici căpitănia portului Oshawa nu au putut fi contactaţi luni seara pentru a comenta situaţia.

Giannopoulos, care se numără printre persoanele care au mers la bordul navei, a declarat că deocamdată situaţia “arată bine” şi că echipajul şi căpitanul sunt în grevă, refuzând să descarce nava, încă de vineri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net