Mai mulţi marinari români au rămas fără provizii la bordul unei nave într-un port canadian

image
Portul Oshawa, Canada

Optsprezece marinari români şi căpitanul lor rus au rămas fără mâncare şi apă potabilă, de două săptămâni, la bordul navei lor ajunse în portul Oshawa, în provincia canadiană Ontario, relatează Huffington Post Canada, citat de Mediafax.

Sindicatul internaţional al marinarilor din Canada a declarat că echipajul din România şi căpitanul rus nu au fost plătiţi din aprilie şi ar fi fost lăsaţi fără provizii de proprietarul navei.

Inspectorul Federaţiei internaţionale a muncitorilor în transporturi, Vince Giannopoulos, a declarat că nava a ajuns în apele canadiene în urmă cu o lună, venind din Europa şi că cei 19 marinari aflaţi la bord au fost “abandonaţi” fără mâncare sau apă de două săptămâni.

Giannopoulos a declarat că, de când au ajuns în portul Oshawa, în urmă cu o săptămână, marinarii sunt disperaţi şi le cer pescarilor echipamente pentru a putea prinde peşte, deşi ulterior le-au fost furnizate provizii.

El susţine că proprietarul navei are probleme financiare, dar că se desfăşoară negocieri pentru ca acesta să le plătească salariile marinarilor şi să pună capăt crizei.

Nici proprietarul navei, cu sediul în Germania, nici căpitănia portului Oshawa nu au putut fi contactaţi luni seara pentru a comenta situaţia.

Giannopoulos, care se numără printre persoanele care au mers la bordul navei, a declarat că deocamdată situaţia “arată bine” şi că echipajul şi căpitanul sunt în grevă, refuzând să descarce nava, încă de vineri.

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
meghan markle jpg
reghe corina caciuc jpeg
cub botez tort liam png
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
cub botez reghecampf caciuc png
visarion alexa
Palatul lui Putin de lângă lacul Valdai FOTO siteul lui Navalnîi
camioana trafic foto pixabay jpg
image
image
image
image
Rumeysa Gelgi este cea mai înaltă femeie din lume jpg
Criminal Gheorghe Dinca politisti FOTO INQUAM Photos Bogdan Danescu (4) jpg
Nudiștii au facut baie în Marea Nordului jpg
visarion alexa
Hunedoara Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (18) jpg
Spaga shutterstock 2069820137 jpg