Mamaia, «cucerită» de nisip

Ultima actualizare:

    Nisipul a acoperit zona pietonală, dar şi carosabilul
Nisipul a acoperit zona pietonală, dar şi carosabilul

Turiştii care s-au plimbat zilele acestea prin Mamaia au avut parte de o surpriză de zile mari: toată staţiunea a ajuns o plajă imensă în urma furtunilor care au împrăştiat nisipul peste tot.

La Mamaia, plaja s-a mutat la propriu în zona promenadei din staţiune, dar şi pe carosabil. Dune de aproximativ un metru s-au format în zona pietonală, făcând foarte greu accesul bicicletelor şi maşinilor, scrie adevarul.ro.Totul s-a întâmplat după câteva zile în care Constanţa a fost sub avertizare Cod Galben de vânt puternic (50-60 kilometri/oră). Furtuna a adunat nisipul de pe plajă şi l-a mutat pe carosabil, în anumite zone ajungând chiar şi la înălţimea de un metru. Aproape imposibil de înaintat chiar şi cu maşina. „Ca în Sahara, dune de un metru aproape. N-am mai văzut şi umblu de ani de zile pe aici. Mi-e frică să nu rămân în acest nisip, nu ştiu n-am curaj, patinează roţile. Da mă întorc, chiar dacă primesc amendă”, au declarat câţiva trecători, potrivit Digi24.ro. Băncile de pe promenadă sunt îngropate, marcajele care arată că pe acolo sunt piste de biciclete nu se mai văd, iar şoferii trec greu pe acolo, pentru că roţile se afundă în nisip.


    Angajaţii primăriei s-au apucat să mute la loc munţii de nisip
Angajaţii primăriei s-au apucat să mute la loc munţii de nisip

Roţile maşinilor se afundă în nisip

Cei mai nemulţumiţi de acest lucru sunt însă proprietarii spaţiilor comerciale care şi-au găsit uşile blocate de nisip. Angajaţii primăriei Constanţa au ieşit cu utilaje pentru a muta tonele de nisip de pe promenadă. Acest lucru se întâmplă aproape de fiecare dată când vântul bate puternic dinspre mare spre uscat. După spusele celor care au investiţii în zonă, primăria ar trebui să instaleze parapeţi de protecţie în zonele în care plaja se întinde până la promenadă, astfel s-ar evita pe viitor producerea unor astfel de fenomene.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net