Marş de solidaritate cu cei care suferă de boli rare

Ultima actualizare:

Sâmbătă, 2 martie, începând cu ora 14.00, bucureştenii sunt aşteptaţi la intrarea principală a Parcului Cişmigiu pentru a participa la marşul de solidaritate dedicat celor peste un milion de români care suferă din cauza bolilor rare. În paralel, în intervalul 12.00 - 18.00, va fi organizat un punct de informare cu materiale educative dedicate tuturor celor interesaţi să afle mai multe detalii despre bolile rare.

„Pentru persoanele afectate de boli rare, solidaritatea este o valoare râvnită. Pacienţii tind să se izoleze atât din cauza bolii, cât şi din cauza lipsei de informaţii a semenilor lor, lipsă de care se lovesc zi de zi. Diagnosticarea dificilă şi tardivă, accesul la tratamentele vitale, efectele psihice, fizice şi sociale ale unei boli rare sunt factori cu care un pacient trebuie să convieţuiască zilnic", a declarat Daniela Zlatea, 23 de ani, pacientă cu boala Gaucher.

Până pe 16 martie, Genzyme organizează o amplă campanie educativă, derulată la nivel naţional, în parteneriat cu societăţile naţionale de profil, ce constă în susţinerea a 13 manifestări ştiinţifice şi educative, sub motto-ul „Boli rare fără frontiere".

„Conform estimărilor, în prezent ne confruntăm cu aproximativ 8.000 de tipuri de afecţiuni rare, dintre care 80% au cauze genetice. Dramatic este că la unele dintre aceste afecţiuni încă nu există tratamente. În acest sens, consider că un dialog permanent cu toţi cei implicaţi, de la medici până la companii farmaceutice, este vital pentru un management perfomant al bolilor rare în condiţiile actuale", a declarat Prof. Dr. Paula Grigorescu-Sido, directorul Centrului de Patologie Genetică al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
traian basescu
image
image
image
image
image
image
image png
banner soție Iosif Rotariu png
stefan birtalan jpg
macara iasi jpg
nicoleta jpg
furnici jpg
ceai de păpădie webp
aroportul heathrow foto profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net