Masca de protecție, obligatorie în apropierea școlilor din București pe o rază de 50 de metri


    Alin Stoica este de părere că purtarea măștii de protecție în apropierea unităților de învățământ este o măsură necesară în contextul pandemiei de Covid și a începerii noului an școlarSursa foto: Facebook/Alin stoica
Alin Stoica este de părere că purtarea măștii de protecție în apropierea unităților de învățământ este o măsură necesară în contextul pandemiei de Covid și a începerii noului an școlarSursa foto: Facebook/Alin stoica

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti se reunește miercuri pentru a discuta dacă să se introducă sau nu obligativitatea purtării măștii de protecție în zonele din apropierea școlilor. Alin Stoica, prefectul Capitalei, a declarat miercuri dimineață că măsura este necesară. Prin urmare, este foarte posibil ca începând din 13 septembrie toate persoanele care se află pe o rază între 50 și 100 de metri în jurul școlilor din Capitală să fie obligate prin lege să poarte mască.

UPDATE: Masca devine obligatorie pe o rază de 50 de m din jurul școlilor din București, începând cu data de 13 septembrie, atunci când se redeschid toate unitățile de învățământ, s-a decis în ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență. Măsura a fost luată și anul trecut, cu diferența că masca de protecție era obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor. Măsura e menită să prevină transmiterea virusului în grupurile care se formează lângă școli înainte și după cursuri. „Pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS CoV-2 este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie 2021”, se arată în Hotărâre.

Prefectul Vapitalei, Alin Stoica: „Măsura este necesară”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat miercuri dimineață că purtarea măștii în jurul școlilor este necesară, ținând cont că, începând cu 13 septembrie, se vor crea aglomerări atunci când părinții își vor aduce sau își vor lua copiii de la școală. Astfel, va exista o probabilitate mai mare de transmitere a virusului. Prefectul Capitalei a mai declarat că vor exista măsuri suplimentare doar la depășirea pragului de 2 cazuri la mie.

Reamintim că miercuri are loc ședinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă în care se va discuta despre o posibilă introducere a obligativităţii purtării măştii de protecţie pe o rază de 50 sau 100 de metri în jurul şcolilor.

Știre în curs de actualizare

cub lia bugnar theo rose png
cub camelia șucu (1) png
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
cub Kirstie Alley
cub emma corrin png
profimedia 0742415693 jpg
Kirstie Alley jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
vremea polei jpeg
seceta
3 metode eficiente cu ajutorul cărora îți poți reducere costurile la facturi jpg
elena si nicolae ceausescu jpg
Stamford Santa Fun Run strânge bani pentru cauze nobile jpg
romania spatiul schengen parlamentul european jpeg