Medic din Mureș fără simptome, internat de o lună, e testat din trei în trei zile

Ultima actualizare:

    Soții Mihai și Irina Muntean sunt doctoriFoto: Arhivă personală
Soții Mihai și Irina Muntean sunt doctoriFoto: Arhivă personală

Medicul Mihai Muntean, pacient cu COVID-19 fără simptome, este internat în Spitalul de Boli Infecţioase din Târgu-Mureş. Doctorul este testat la fiecare trei zile, de circa trei săptămâni, și așteaptă negativarea testului. Tot de trei săptămâni așteaptă să fie testată şi soţia lui, care a cerut acest lucru, deoarece și ea, şi copiii au manifestat simptome ale infectării.

Nu scapă de coronavirus! Medicul Mihai Muntean, din Mureș, se află în salonul de spital de aproape o lună, internat cu COVID-19. După o săptămână a devenit total asimptomatic şi de atunci aşteptă, în spital, negativarea testului. În schimb, soţia şi copiii au cerut să fie testaţi deoarece au avut simptome. În cele trei săptămâni, de când aşteaptă testul, se pare s-au vindecat.

“Ce câștigam dacă mă internau?”

„În aşteptarea acelui test de la DSP au trecut trei săptămâni, au avut și copiii febră, cefalee, disfagie, probabil am făcut și anticorpi”, scrie, pe Facebook, Irina Muntean, soția medicului. “Acum, trăind experienţa internării prelungite şi fără sens a soţului meu, mă bucur că nu m-au testat. Evident, am stat toţi în carantină la domiciliu, însă mi-am putut continua munca (telemedicina) şi am putut onora reţetele cronice a sute de pacienţi. Ce câștigam dacă mă internau în spital patru săptămâni? Ce se întâmpla cu cei doi copii și cu soacra cu demenţă care locuieşte cu noi?”, se-ntreabă doctorița. 

„Sunt extrem de supărată”  

Irina Muntean continuă: „Astăzi se împlinesc patru săptămâni de când soţul meu, doctorul Muntean Mihai, este internat la clinica Infecţioase 1 cu Covid, în urma unui test pozitiv SARS - CoV - 2 făcut în privat. Sunt extrem de dezamăgită şi de supărată de modul în care autorităţile gestionează testarea persoanelor cu simptome ușoare şi internarea forţată şi îndelungată a celor găsiţi pozitivi. Între 30 martie şi 4 aprilie amândoi am avut simptome uşoare de viroză (cefalee, mialgii, disfagie, subfebrilităţi), am sunat la DSP şi NU au vrut să ne testeze, deoarece simptomatologia era prea uşoară, chiar dacă legea spune că e prioritară testarea cadrelor medicale simptomatice. Între timp, Mihai a început să se simtă mai rău, a făcut febră şi s-a aranjat testarea în privat, contra cost, în 3 aprilie (de ce doar pentru el, nu voi şti niciodată). A doua zi ne-a venit rezultatul pozitiv şi a fost internat la Clinica de Infecţioase 1. După o săptămână a devenit total asimptomatic şi de atunci aşteptăm negativarea testului, care i se repetă tot la trei zile. A schimbat de atunci şi trei colegi de cameră, fiecare cu încărcătura lui virală... și noi tot aşteptăm negativarea a două teste la diferenţă de 24 ore, în condiţiile în care nu i se mai dă nici un tratament în spital de două săptămâni, are analizele perfecte şi radiografia toracică normală. Şi ca Mihai al meu probabil sunt sute”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net