Mesajul care i-a stârnit pe străini într-o discuție despre România. „Istoria prezentată în filme este inventată”

Românilor le place Italia, sunt îndrăgosiți de Grecia și își doresc de ani de zile să călătorească în SUA fără vize. Din păcate, preocupați prea mult de concediile în străinătate, mulți români uită că avem una dintre cele mai frumoase țări de pe Pământ. Iar asta o spun tot mai des străinii care ajung pe meleagurile noastre. Remarca unui canadian pe o rețea socială a adunat sute de comentarii despre România, în majoritate de la străini. „Mi-a plăcut așa de mult în România încât m-am căsătorit cu un român”, a scris un internaut.

image

Mesajul viral

Canadianul care a provocat o adevărată avalanșă de comentarii pe Reddit cu mesajul său s-a aflat în România preț de o săptămână. A venit pentru prima oară în țara noastră în interes de servicu. Impresionat de ce a văzut, dar mai ales de ce a gustat, canadianul se pregătește de o vacanță în România împreună cu soția lui.

„Am avut ocazia să vin și să stau în București timp de o săptămână prin intermediul locului meu de muncă. Am observat câteva lucruri pe care nu le știam despre România.

- Oamenii sunt cei mai prietenoși din lume. Foarte respectuoși și diplomați;

- Majoritatea vorbesc bine engleza;

- Taxiurile și Uber-ul sunt atât de ieftine, de ce se mai folosește oare transportul în comun?

- Pot să jur că jumătate din București conduce un Mercedes;

- Am băut cel mai puternic alcool din viața mea. Aproape că mi-a ars stomacul pălinca;

- Mămăliga este făcută de zei. O voi introduce întregii mele familii.

- Istoria voastră este foarte interesantă.

Mulțumesc că m-ați primit, abia aștept să revin în frumoasa voastră țară!”, a scris canadianul pe rețeaua socială.

„Mi-a plăcut așa de mult în România încât m-am căsătorit cu un român”

Aproape 300 de comentarii s-au adunat după mesajul bărbatului din Canada. Străinii care au ajuns în țara noastră și-au împărtășit experiența. O femeie din Brazilia a povestit că atât de mult i-a plăcut în România încât s-a căsătorit cu un român. Iată mesajul:

„Am venit și eu prima dată în România pentru muncă. Sunt din Brazilia, așa că, deși sunt obișnuită cu oamenii prietenoși, mi-a plăcut foarte mult să observ cât de drăguți sunt oamenii de aici. Aș spune chiar că sunt prea sinceri, dar, totuși, politicoși.

Oricum, mi-au plăcut atat de mult românii încât m-am căsătorit cu unul :)) Acum, că locuiesc aici, îi văd și pe cei ursuzi, mai ales printre cei de vârsta mijlocie și vârstnicii, dar este o singură interacțiune neplăcută printre altele zeci simpatice.

Da, am fost impresionat de cunoștințele lor de engleză și majoritatea au învîțat-o din seriale sau muzică.

Transportul în comun este mai mult decât ieftin, dar traficul este haotic uneori. De exemplu, cu Uber mi-a luat o oră să ajung într-un anumit loc, și am plătit 45 de lei, cu metroul mi-a luat 20 de minute și am plătit 3 lei, metrourile sunt curate și sigure aici.

Sper că ați avut ocazia să savurați și niște sarmale și papanași. Mâncarea este foarte bună aici, dar trebuie să fiu atenta în special la carne, am avut foarte multe arsuri la stomac la început.

Aa și ador istoria de aici, mi-au plăcut mult castelele Peleș și Cantacuzino. Interesant e că m-a făcut să devin mai interesată de istoria propriei mele țări”, a povestit o braziliancă mutată în România.

„România are o istorie interesantă și tragică. În filme e inventată”

Alți străini care ne-au călcat țara au povestit experiențe amunzante legat de mâncărurile noastre sau de tradiții.

„În calitate de imigrant în România, comentariul tău despre prețul taxiurilor și Uber-ului este relativ și contează foarte mult venitul pe care îl ai. Cu siguranță merită să închiriezi o mașină și să călătorești, să vezi restul țării. România este incredibil de frumoasă”, crede un alt străin.

„Sora mea s-a căsătorit cu un român și acum locuiește în Cluj. Soția mea și cu mine i-am vizitat (din California) acum câțiva ani și am avut ocazia să mergem la festivalul Untold, care a fost o nebunie. Îmi place când vin să ne viziteze în California și aduc cu ei țuică!”, povestește un american.

„O țară într-adevăr frumoasă. Soțul meu, fiicele și cu mine am făcut o călătorie cu mașina prin România în 2019 pentru a vedea castelele. A fost cea mai bună decizie pe care am luat-o și cea mai frumoasă călătorie. Oamenii sunt foarte politicoși, prietenoși și frumoși. Natura este incredibilă și uimitoare când conduci prin munți. Cât despre mâncare, totul este atât de gustos. Și istoria reală, nu cea inventată de filme, este atât de interesantă și tragică. Vom reveni 100%”, este mesajul unui alt turist.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net