Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a zăcut opt ore în agonie. Soțul: ”Ori s-a dezechilibrat, ori i s-a făcut rău”

Maria Macsim Nicoară alături de soțul ei jpeg
Maria Macsim Nicoară alături de soțul ei

Apar detalii cutremurătoare în ancheta privind cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară de la Opera din Iași, aflată în comă la spital după un accident casnic. Se pare că artista ar fi consumat alcool în seara fatidică. Ar fi căzut pe scări, apoi ar fi zăcut plină de sânge, pe un pat, timp de opt ore. Când a ajuns la spital, medicii au anunțat poliția. Soțul ei spune că femeia ar fi căzut fie din cauză că s-a dezechilibrat, fie pentru că i s-ar fi făcut rău. El și-a angajat un avocat.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară  a ajuns sâmbătă seara la spital, în stare gravă. Soacra ei a sunat la 112 și a anunțat că artista a suferit un accident casnic. Potrivit unor informații publicate de BZI. ro, ea și soțul ei, pianistul Codrin Nicoară, ar fi avut probleme în căsnicie. Din acest motiv, bărbatul nu ar fi alertat medicii imediat ce a găsit-o inconștientă la capătul scărilor.

Potrivit informațiilor primite de jurnaliștii de la BZI, Totul a început sâmbătă seara, 09 mai 2020, când, în jurul orei 23:00, soțul artistei  a găsit-o plină de sânge, în stare de semiconștiență, la capătul scărilor interioare din vila pe care o dețin în comuna Aroneanu.

În loc să sune la urgențe, bărbatul o ridică și o duce într-o cameră unde o lasă în pat, plină de sânge. Cunoscuții explică gestul său bizar prin faptul că între cei doi soți nu mai este o relația atât de strânsă în ultima perioadă, cu toate că pozau în familia fericită.

Codrin Nicoară a precizat în fața anchetatorilor că soția sa, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, a căzut pe scările interioare în formă de spirală după ce a consumat o cantitate destul de mare de alcool. Mai mult, bărbatul a mai spus că a găsit urme de vomă la capătul scărilor, semn că soției sale i s-a făcut rău înainte să cadă. De altfel, analizele făcute la spital ar fi arătat o alcoolemie de 0,40 miligrame alcool pur în sânge. Valoarea este destul de mică, însă trebuie luat în considerare și timpul destul de mare scurs între momentul în care a fost găsită și cel în care au fost anunțate autoritățile.

Iată filmul agoniei de opt ore a mezzosopranei Macsim Nicoară

Maria Macsim Nicoară a fost găsită de soțul ei la ora 23:00 și a fost așezată pe un pat. Ulterior, spre dimineață, pianistul a realizat că soția sa se află în stare critică și a cerut sfatul mamei sale. Ce-a din urmă a plecat din apartamentul în care locuiește în zona centrală a Iașului spre vila celor doi soți din Aroneanu. Asta se întâmpla spre dimineață. Ulterior, la ora 7:10, Viorica Nicoară, soacra mezzosopranei, sună la numărul unic de urgențe 112 și cere ajutor spunând că nora sa a suferit un accident casnic și este inconștientă, scrie BZI.

Luând în considerare toate aceste aspecte, rezultă că mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a stat aproximativ opt ore în agonie. Un echipaj de terapie intensivă mobilă a ajuns în vila artistei în jurul orei 7:30. Au mai trecut câteva minute bune până când Maria Macsim Nicoară a fost intubată și ventilată pentru a putea fi transportată la spital.

image
Maria Macsim Nicoară este mezzosoprană la Opera din Iași

În jurul orei 8:00, aceasta ajunge la spital unde i se stabilește un disgnostic și este supusă mai multor controale. Atunci i se recoltează probe biolgice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, după aproximativ nouă ore de când mezzosoprana s-a oprit din consumul de alcool. În momentul în care a căzut, alcoolemia putea fi mult mai mare.

Medicii au alertat Poliția

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost dusă la spital în stare critică. Medicii de pe ambulanță au aflat de la familie că aceasta a căzut pe scări după ce, propabil s-ar fi dezechilibrat.  

Însă la câteva ore după internare, cazul a fost preluat de poliție. Doctorii de la Spitalul de Neurochirurgie au considerat că oamenii legii trebuie să știe despre starea artistei și să verifice cum s-a putut întâmpla ca un simplu accident casnic să îi producă leziuni atât de grave.

Mai mult, surse din cadrul spitalului spun că tip de câteva ore, nimeni nu s-a interesat de starea femeii. Nici soțul, nici soacra și nici alte rude sau prieteni. În astfel de cazuri, aparținătorii pacienților „păzesc” ușile spitalului și înroșesc liniile telefonice pentru a afla detalii. În acest caz nu s-a întâmplat asta.

Poliția a început imediat o anchetă. Ofițeri de la Investigații Criminale și un porcuror au mers la locuința celor doi soți unde au aflat aceeași poveste spusă de soțul ei. A căzut pe scări după ce a consumat alcool. Nu a avut o explicație plauzibilă, însă, pentru cele opt ore în care nu a cerut ajutor nimănui, lăsându-și soția în agonie și nici pentru leziunile extrem de grave care nu par fi fi urmarea unei simple căzături pe scări

Soțul mezzosopranei: ”Ori s-a dezechilibrat, ori i s-a făcut rău”

Înainte ca polițiștii să înceapă ancheta, soțul artistei a explicat că nu și-a bătut soția înainte de presupusul accident. „Am auzit că sunt tot felul de discuții, dar sunt deplasate. Nu am bătut-o niciodată. Nu am bătut-o nici în seara respectivă. Nu sunt un tip violent”, a declarat Codrin Nicoară pentru BZI.

Acesta mai susține că nu avea probleme în căsnicie. Și nici nu avea vreun motiv să fie gelos pe soția sa.

Despre accident, pianistul crede că soției i s-a făcut rău după ce a făcut duș și că a căzut direct pe covor, nu s-ar fi rostogolit pe scări.

„Scările sunt circulare. Au o înălțime normală între etaje… Nu știu. Doi metri și 20… doi metri jumătate. Nu sunt foarte înalte. Nu avem nicio bară pe partea dreaptă cum se coboară. Avem doar un grilaj pe partea stângă. Avea și farfuria în mână. Ori s-a dezechilibrat, ori i s-a făcut rău din moment ce a vărsat înainte pe perete. Eu am găsit-o jos pe covor. Eu eram la parter când s-a întâmplat. Am auzit în mod direct. Eram acolo, dar nu am văzut, că dormeam”, a explicat Codrin Nicoară.

Între timp, în acest caz, s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru tentativă de omor. Bărbatul și-a angajat un avocat. El nu este învinuit pentru nimic în acest moment, deoarece nu există probe care să îl incrimineze.

Maria Macsim Nicoară este în continuare în stare extrem de gravă, iar medicii sunt rezervați în ceea ce privește șansele sale de supraviețuire. Ea a fost supusă unei intervenții chirurgicale, iar medicii fac tot ce le stă în puteri să o salveze.

Citește și:

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, în comă după ce căzut pe scări. Este în stare critică

Roger E  Mosley car crash jpg
cub  anamaria prodan 2 png
marcela fota
Diogo Morgado îl interpretează pe Iisus, în filmul „Fiul lui Dumnezeu” (2014), regizat de Christophor Spencer  Producția poate fi urmărită anul acesta la PRO TV jpeg
zodiac 600x400 jpeg
baietel muscat de rechini 2 jpg
bianca dragusanu si ema uta jpeg
Mădălina Ghenea 35 (3) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
politisti arestare
foto fb marius budai
regina elisabeta meghan markle jpeg
bolid incendiu PNG
Diogo Morgado îl interpretează pe Iisus, în filmul „Fiul lui Dumnezeu” (2014), regizat de Christophor Spencer  Producția poate fi urmărită anul acesta la PRO TV jpeg
parinti uk 2 jpg