Mihai Lasca iese la atac după excluderea din AUR: "Nu am vrut să particip la interesele ascunse ale lui George Simion"

Ultima actualizare:

    Mihai Lasca a fost exclus din AUR. Motivul invocat de partid nu este același cu ceea ce crede el că a dus la retragerea sprijinului politicfoto: Facebook
Mihai Lasca a fost exclus din AUR. Motivul invocat de partid nu este același cu ceea ce crede el că a dus la retragerea sprijinului politicfoto: Facebook

La scurt timp după ce Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a transmis un comunicat prin care a anunțat excluderea din formațiunea politică a deputatului Mihai Lasca, acesta a ieșit la rampă cu "adevăratele motive ale excluderii mele din partid."

Într-un mesaj publicat pe pagina lui de Facebook, Mihai Lasca a enumerat câteva dintre motivele pentru care, consideră el, a fost cu adevărat eliminat din partidul sub numele căruia a fost ales deputat în 2020.

"MOTIVUL REAL al excluderii mele este că nu am vrut să particip la interesele ascunse ale lui George Simion"

În urma comunicatului prezentat pe pagina Alianței Pentru Unirea Românilor, cu privire la excluderea mea din aceasta formațiune politică, aduc la cunoștință opiniei publice adevăratele motive ale excluderii mele din acest partid:1. Încă din ziua aflării rezultatelor alegerilor pe județul Bihor, am fost înștiințat de ,,pretinsul" președinte George Simion, că am fost înlăturat din funcția de președinte a Filialei Bihor, fără nici un motiv întemeiat si înlocuit cu o altă persoană care nu a contribuit în nici un fel la succesul acestei campanii electorale.2. Legat de afirmațiile defăimătoare la adresa mea apărute în spatiul public, țin să menționez că nu exista o decizie definitivă și irevocabilă de condamnare la adresa mea, din partea instanțelor judecătorești din România.Acuzațiile care mi se aduc în presă invocate ca unul din motivele excluderii din acest partid, vizează viata mea personală făcând referire la acțiunile mele in apărarea integrității familiei și nu au legătură cu activitatea mea politică.3. Nesupunerea mea cu privire la modul de cheltuire a sumei forfetare, alocate de către Parlamentul României in calitate de deputat, pentru susținerea cheltuielilor cabinetului parlamentar din teritoriu și refuzul meu de a semna anumite contracte abuzive impuse de către conducerea partidului constituie un alt motiv.4. Încercările mele de a dialoga cu cei din conducere au fost sortite eșecului din cauza atitudinii dictatoriale a domnului George Simion pe care au observat-o mai multi colegi.MOTIVUL REAL al excluderii mele este că nu am vrut să particip la interesele ascunse ale lui George Simion.

Am intrat în acest proiect cu inima deschisă, din dragoste și credință pentru acest popor, având convingerea că pot să pun umărul la schimbarea în bine a acestei țări, iar dacă nu sunt lăsat să fac acest lucru în cadrul acestui partid o voi face pe cont propriu respectând jurământul depus la învestirea mea în calitate de parlamentar al acestei țări.Reiau jurământul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza: Jur, în numele Prea Sfintei Treimi și în fața țărei mele că voi păzi cu sfințenie drepturile și interesele patriei, că voi fi credincios Constituției în textul și în spiritul ei, că în toată domnia-mea voi priveghea la respectarea legilor pentru toți și în toate, uitând toată prigonirea și toată ura, iubind deopotrivă și pe cei ce m-au iubit și pe cei ce m-au urât, neavând înaintea ochilor mei decât binele și fericirea nației române. Așa Dumnezeu și compatrioții mei să-mi fie întru ajutor!Jurământul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza" - mesajul lui Mihai Lasca pe rețelele sociale.

Deputatul Mihai Lasca a fost exclus din AUR

„Excluderea dlui Mihai Lasca din partid. La momentul includerii sale pe listele de candidați AUR, Mihai Lasca a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală. Trecutul său de natură infracțională și comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile și valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa își va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR”, se arată într-un comunicat al partidului, transmis miercuri seară, 10 februarie.

Cine este George Simion, liderul AUR

George Simion este co-președintele AUR, un activist civic și politician care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova.

Este fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și al Alianței pentru Centenar. Este autorul cărții „Blocați în labirint”, o radiografie a parcursului Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi. 

George Simion a înființat AUR în septembrie 2019. Alianța pentru Unirea Românilor se definește ca un partid care își propune „să fie rezultatul unificării forțelor românești care urmărește să servească interesele poporului român”, iar doctrina AUR „se sprijină pe patru piloni: familia, patria, credința, libertatea”.

Înainte de a-și lansa partidul, Simion a candidat independent la alegerile europarlamentare din mai 2019, obținând 1.29% (116,781 voturi). În decembrie 2020, AUR a reprezentat marea surprinză de la alegerile parlamentare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net