Militarul român rănit grav în Afganistan, vizitat de Obama, a ajuns în ţară

Plutonierul adjutant principal Florinel Enache a sosit pe Aeroportul Otopeni Militar, cu un avion Hercules aparţinând US Air Force, el fiind întâmpinat de ministrul Apărării, Mircea Duşa, şi de către comandantul brigăzii din Focşani, din care face parte.

Florinel Enache, rănit grav în 2012 în Afganistan, a sosit în România alături de soţia sa şi băiatul său, care i-au fost alături în perioada spitalizării în SUA.

Totodată, au revenit în ţară şi doi medici, unul de la spitalul Militar din Bucureşti, iar celălalt fiind medicul de familie din Focşani, care s-au familiarizat în SUA cu situaţia medicală a militarului român, scrie rtv.net.

Pe aeroport, Florinel Enache a fost întâmpinat de către colegii săi din Brigada 282 Mecanizată "Unirea Principatelor" din Focşani, care au afişat două banere mari cu inscripţia "Bine ai venit, Florinel!".

Florinel Enache a coborât din avion cu ajutorul unui scaun special pe care l-a ghidat personal cu mâna dreaptă, singurul membru care i-a mai rămas în urma incidentului din Afganistan.

La coborârea din avion, militarul Florinel Enache i-a salutat pe ministrul Apărării, Mircea Duşa, şi pe comandantul Brigăzii miltiare din Focşani folosind salutul militar cu mâna dreaptă la sprânceană.

Cei prezenţi pe aeroport au asistat la o ceremonie de decorare a militarului român căruia i-a fost conferită Medalia naţională "Serviciul Credincios clasa I", în urma decorării acestuia de către preşedintele Traian Băsescu.

Totodată ministrul Apărării, Mircea Duşa, i-a conferit militarului român Emblema de Onoare a Armatei Române în Semn de Război.

După ceremonia de decorare, Florinel Enache a părăsit aeroportul militar Otopeni cu o ambulanţă, el deplasându-se alături de soţie şi de fiul său la Spitalul Militar Central din Bucureşti, unde va avea loc o evaluare medicală.

Preşedintele Barack Obama l-a vizitat, în martie, pentru a doua oară pe Florinel Enache, la Walter Reed Military Center.

Plutonierul-adjutant Florinel Enache, din Batalionul 280 Infanterie, care aparţine Brigăzii de Infanterie Mecanizată Focşani, aflat în misiune în provincia Zabul, a fost grav rănit, în mai anul trecut, în urma exploziei unui dispozitiv artizanal.

El are 45 de ani, locuieşte în comuna Gura Caliţei şi este tatăl unui băiat, elev la un liceu din Focşani.

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
prodan (2) jpg
cub sicriu alexandru arsinel png
juriul Te cunosc de undeva! jpg
cub oana zavoranu png
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
Alexandru Arşinel (79 de ani) joacă în mai multe spectacole, la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” jpeg
trofeu cupa romaniei  foto frf ro jpg
image
image
image
image
bucatar
nicusor dan primar bucuresti jpeg
cub alexandru arsinel teatru png
george simion AUR jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
cub radu mirica animat gif