Ministerul Culturii şi-a mutat sediul în cea mai modernă bibliotecă din România

Lucrătorii Ministerului Culturii vor avea parte în noul sediu de un restaurant, patru cafenele, iar afară există o parcare pentru 250 de maşini. Cea mai modernă bibliotecă din România are grădiniţă şi cabinet medical. 

Kelemen Kunor a anunţat mutarea încă din decembrie. Decizia a venit ca urmare a spaţiului insuficient de care dispuneau angajaţii MCPN. Timp de opt ani, Ministerul Culturii a avut sediul  într-o clădire de pe Şoseaua Kiseleff, aparţinând Muzeului Satului. Kelemen Hunor a precizat că spaţiul din fosta locaţie va fi folosit în continuare de Muzeul Satului, cu destinaţia de sediu administrativ şi laboratoare de restaurare.

Noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României a fost inaugurat pe 15 decembrie 2011, în contextul finalizării lucrărilor de construcţie la clădirea de pe bulevardul Unirii din Bucureşti. La inaugurare au participat: premierul Emil Boc, ministrul Culturii, Kelemen Hunor şi Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii.

Suma alocată noului sediu al Bibliotecii Naţionale provine dintr-un împrumut de circa 200 de milioane de euro, acordat Guvernului României de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) şi gestionat de Ministerul Culturii.

5 carmen iohannis prima zi de scoala 4 jpg jpeg
Fulgy, fiul Vioricăi, s a certat cu vânzătoarele jpeg
alina ilan laufer jpeg
image png
https   www cancan ro wp content uploads 2022 06 A03I5577 scaled webp
plaje largite mamaia jpeg
BeFunky collage (40) jpg
Vladimir Putin FOTO AFP
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
protest carburant 30 iunie 2022 (6) jpeg
William şi Harry
Vladimir Putin FOTO AFP
plaje largite mamaia jpeg
6 front masini electrice poza mare jpg
5 carmen iohannis prima zi de scoala 4 jpg jpeg