Miniştrii care şi-au donat salariile pentru a ajuta statele lor. Nu sunt de la noi

26 martie 2020
article img
Premierul croat Andrej Plenkovic (stânga) şi preşedintele croat Zoran Milanovic (dreapta) si-au donat-salariile pentru a ajuta-economiileFoto: adevarul.ro

Miniştrii din guvernele a două state europene au decis să-şi doneze salariile pe luna martie pentru a ajuta economiile afectate de pandemie.

Bravo! Miniştrii din două state europene au decis să-şi doneze salariile pe luna martie pentru a ajuta economiile afectate de pandemie, scrie adevarul.ro. Nu sunt de la noi.

Membrii guvernului croat îşi vor dona salariul pe luna martie pentru a contribui la înlăturarea consecinţelor seismului care a avut loc duminică, 22 martie, soldat cu un mort şi 26 de răniţi, precum şi cu pagube notabile în capitala Zagreb.

“Este o ocazie pentru noi toţi să demonstrăm unitate, solidaritate şi responsabilitate, pentru a putea depăşi combinaţia a două crize, cea a coronavirusului şi a cutremurului de la Zagreb'', a declarat premierul croat Andrej Plenkovic. Cei 21 de miniştri ai guvernului croat au un salariu de bază de circa 2.700 de euro pe lună

De asemenea, premierul Andrej Plenkovic a prezentat marţi, 24 marti, un pachet de măsuri ce însumează circa patru miliarde de euro şi este menit să atenueze efectele economice negative ale măsurilor adoptate pentru a stopa epidemia de COVID-19. Croaţia a  confirmat 382 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi un deces.

Au donat salariile pentru a ajuta statele lor afectate de coronavirus

Măsuri similare de susţinere a economiei şi a locurilor de muncă au fost anunţate şi de Slovenia vecină în cadrul unui pachet de circa două miliarde de euro, ţară ce are 480 de persoane infectate cu coronavirus şi patru decese. Guvernul sloven a decis şi reducerea cu 30% a salariilor funcţionarilor, cu excepţia celor din sectoarele critice în combaterea epidemiei, precum cel sanitar, angajaţii acestora având salariile mărite cu până la 200%.

Citeşte şi:

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. 17 morți, dintre care 8 la Suceava! 906 persoane infectate

LIVE CORONAVIRUS. În Spania s-au înregistrat mai multe decese decât în China. 683 de morți în 24 de ore în Italia