Ministrul Educa╚Ťiei, despre re├«ntoarcerea la ╚Öcoal─â din 8 februarie: "Vor sta doi elevi ├«n banc─â"

image
Sorin Cîmpeanu a vorbit despre reîntoarcerea elevilor la școalăSursă foto: Arhivă Click!

Elevii de vor ├«ntoarce la ╚Öcoal─â ├«ncep├ónd cu data de 8 februare. ├Än aceste condi╚Ťii, ministrul Educa╚Ťiei, Sorin C├«mpeanu a precizat care vor fi regulile ├«n func╚Ťie de care se va desf─â╚Öura activitatea didactic─â.

Sorin C├«mpeanu a fost ├«ntrebat, miercuri, la finalul ┼čedin┼úei de Guvern, c├ó┼úi elevi vor avea voie ├«ntr-o clas─â, av├ónd ├«n vedere c─â sunt clase supraaglomerate, cu peste 30 de elevi, ┼či cum vor putea ├«nv─â┼úa ace┼čtia. 

"S-a precizat ├«nc─â din data de 15 ianuarie c─â se renun┼ú─â, atunci la nivel de propunere, acum la nivel de decizie, la acel scenariu hibrid care presupunea alternan┼ú─â cu prezen┼ú─â, prezen┼ú─â fizic─â ┼či prezen┼ú─â online. A fost un scenariu care s-a dovedit a fi foarte ineficient din perspectiv─â educa┼úional─â. A fost un scenariu care a determinat pierderi care acum trebuie compensate prin acest program na┼úional de ac┼úiuni remediale. Deci, s-a renun┼úatÔÇŁ, a afirmat ministrul Educa┼úiei.

Predarea online nu este exclus─â

El a precizat c─â, de┼či s-a renun┼úat la acest scenariu, sunt excep┼úii care vor duce la proces de ├«nv─â┼úare sau predare online. 

 "Chiar dac─â s-a renun┼úat ca variant─â sistemic─â la acest scenariu, sunt cele cinci excep┼úii care vor conduce procesul de ├«nv─â┼úare/predare ├«n online. Elevii care au contraindica┼úii medicale - ┼či aici un lucru foarte important, acei elevi au deja adeverin┼úe de la ├«nceputul primului semestru. Vom insista ca acele adeverin┼úe, pentru c─â sunt ├«n acela┼či an ┼čcolar, s─â fie luate ├«n considerare ┼či s─â nu punem elevii pe drumuri pentru alte adeverin┼úe medicale care s─â ateste vulnerabilit─â┼úi ce ├«i ├«mpiedic─â s─â vin─â la ┼čcoal─â cu prezen┼úa fizic─â. Este vorba de elevii care au apar┼úin─âtori ├«n familie cu aceste vulnerabilit─â┼úi, lucru ce ├«i ├«mpiedic─â s─â intre ├«n colectivitate, este vorba de elevii care prezint─â simptome specifice ├«n anumite zile, caz ├«n care nu este necesar s─â avem astfel de adeverin┼úe, se recomand─â ap─âsat s─â nu intre ├«n colectivitate. De asemenea, profesorii cu vulnerabilit─â┼úi medicale sunt nevoi┼úi s─â prezinte certificate care s─â ateste acest lucru de la un medic de medicina muncii ┼či profesorii care au simptome, la fel ca ┼či elevii, nu se vor prezenta ├«n comunitateÔÇŁ, a detaliat Sorin C├«mpeanu, informeaz─â

├Än ce condi╚Ťii acitivitatea didactic─â va fi suspendat─â┬á

El a precizat c─â, dac─â vor fi b─ânci de doi elevi ├«ntr-o ┼čcoal─â, ace┼čtia vor sta ├«mpreun─â ┼či accentul se va pune pe portul m─â┼čtii ┼či pe aerisirea s─âlilor de clas─â. El a declarat c─â la apari┼úia a dou─â cazuri de COVID-19 ├«ntr-o clas─â, activitatea ├«n acea clas─â va fi suspendat─â 14 zile. De asemenea, la dou─â cazuri de infectare la profesori ├«ntr-o ┼čcoal─â, este suspendat─â activitatea ├«n unitatea de ├«nv─â┼ú─âm├ónt timp de dou─â s─âpt─âm├óni.

"90% din ┼čcolile din Rom├ónia au b─ânci de doi elevi. Dac─â sunt b─ânci de doi elevi, vor sta doi elevi ├«n banc─â, accentul se pune pe portul m─â┼čtii. Este o condi┼úie determinant─â. De asemenea, o alt─â m─âsur─â simpl─â, ce ┼úine de aerisirea, ventila┼úia spa┼úiilor ├«nchise, s─âlilor de clas─âÔÇŁ, a explicat ministrul Educa┼úiei.

david webp
276138604 516868496470142 2126568927628978572 n jpg
4 mircea badea e1569317764158 jpg jpeg
Screenshot 2022 06 28 at 19 48 24 png
BeFunky collage (35) jpg
FotoJet (5) jpg
teodora alex insula iubirii3 png
5 front bac toata clasa jpg
image
image
image
image
5 front bac toata clasa jpg
telefoane jpeg
social media 6557345 1280 jpg
regina elisabeta a II-a
soldati ucraina nato rusia jpg
289898121 323144353365295 687051346363203618 n jpg