«Minune» în Bucureşti! Din pâinea asta au mâncat 350 de oameni - FOTO
Patru brutari pricepuţi, originari din Sfântu Gheorghe, au muncit mai bine de 9 ore ca să prepare cea mai mare pâine de casă cu cartofi văzută vreodată de bucureşteni.
„Minunea" de 75,5 kg s-a copt în cinci ore şi a fost mâncată în 30 de minute, sâmbătă, de circa 350 de vizitatori ai târgului „Alimenta" de la Romexpo.
Pentru brutarul Laszlo Dioszegi, pâinea aceasta a fost a doua ca mărime preparată de angajaţii săi. Anul trecut a stabilit un record naţional cu pâinea de 120 kg, despre care s-au interesat şi reporterii de la CNN.
Ingredienetele au fost amestecate într-un malaxor de mari dimensiuni
Coca a stat la dospit vreme de două ore
Pita a fost scoasă din cuptor după mai bine de 5 ore
Sâmbătă, bunătatea scoasă din cuptor la Romexpo a făcut deliciul a sute de vizitatori ai Târgului internaţional pentru industria alimentară. Pentru a o coace, brutarii au început munca sâmbătă dimineaţă, la ora 2.
„Atunci am aprins cuptorul. Pentru a-l aduce la temperatura de 350 de grade, am ars lemne două ore. La ora 4.00 s-a făcut coca şi s-a pus la dospit. La 6.20, pâinea a fost introdusă în cuptor", ne-a dezvăluit Laszlo Dioszegi.
Au fost nevoie de mai bine de 5 ore până ca bucureştenii să o poată gusta. Cel care a tăiat prima felie a fost premierul Victor Ponta, invitat la un alt târg de prestigiu, cel de echipamente în domeniul agriculturii.