Mirodenii răcoritoare pe care le poţi cultiva în casă

image
Plantele la ghiveci se găsesc în magazine ca: Megaimage, Carrefour, Metro, Kaufland, şi au preţuri între 7 şi 10 lei

Vrei un ceai proaspăt, aromat, care să-ţi alinte simţurile atunci când ai nevoie sau o salată răcoritoare de vară? Optează pentru plantele aromate la ghiveci. Iată câteva idei care te vor ajuta.

Menta e aromată şi răcoritoare

Ideală pentru aroma unor preparate culinare răcoritoare (salate, desert cu fructe şi mentă şi ceaiuri reci)şi cunoscută pentru numeroasele calităţi terapeutice, menta creşte fără probleme dacă o plantezi în ghivece sau în jardiniere.

simeon stalpnicul png

Aceasta preferă locurile umbroase şi se prinde foarte uşor dacă plantezi rădăcini în loc de seminţe. Deşi îi plac locurile răcoroase şi umede, e bine să nu exagerezi cu udatul. Iar dacă planta a fost atacată de dăunători înlătură frunzele îngălbenite şi protejeaz-o cu fungicide.

Cimbrul îţi dă o stare de bine

Dacă vrei să te simţi uşor, cu o dispoziţie bună, încearcă să bei o ceaşcă de ceai de cimbru. Câteva frunzuliţe proaspete ajută digestia, înlătură tusea şi calmează durerile de gât.

simeon stalpnicul png

Îl poţi avea la îndemână dacă plantezi răsaduri sau seminţe în ghivece, pe balcon. Mai mult, creşte nestigherit dacă îl pui la soare şi dacă îl uzi, din când în când, cu pulverizatorul. Aceasta devine şi mai aromat dacă amesteci pământul cu îngraşământ şi pământ negru, de pădure.

Busuiocul previne asteniile

Cunoscut pentru calităţile sale detoxifiante, busuiocul te ajută să scapi de durerile de cap, susţine digestia şi ficatul, alungă depresiile, dar şi astenia de primăvară. Se cultivă destul de uşor la ghivece, din seminţe, la lumină multă (atenţie, însă, razele de soare puternice îl pot usca).

simeon stalpnicul png

Acesta se udă zilnic, puţin câte puţin. Când acesta a crescut din plin şi aproape că a format o mică tufă, se pot rupe însă, numai din lăstari (acest lucru îl ajută să se ramifice şi mai mult).

Condimente proaspete pe balcon

Pătrunjelul, ideal pentru ciorbe. Şi pătrunjelul are nevoie de multă lumină şi de căldură. Pervazul din bucătărie ar fi un loc potrivit pentru el. Pe timpul iernii, trebuie udat cu puţină apă şi doar atunci când pământul din ghiveci s-a uscat.

Când vrei să dai gust mâncării cu câteva frunze de pătrunjel, le poţi rupe cu mâna sau le poţi tăia cu o foarfecă. Planta se va regenera foarte repede.

Salvia, bună pentru mâncăruri. Pentru a se dezvolta, salvia are nevoie de cel puţin şase ore de soare pe zi. Dacă nu ai o încăpere cu lumină naturală, poţi folosi o lampă fluorescentă, care să lumineze ghiveciul. Este recomandat să-i îmbogăţeşti pământul cu îngrăşământ şi s-o uzi numai când solul este uscat.

cub theo rose png
Screenshot (539) png
claudia patrascanu copii png
ingrijorare
Kate Middleton (3) jpg
cub mircea bravo png
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
8 kanye west shutterstock 477795043 jpg jpeg
politisti germani polizei pixabay
soba lemne foc foto shutterstock
image
image
image
image
pelerini sf parascheva 4 jpeg
tarom  Mediafax jpg
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg