Mocănița Apusenilor, monument istoric și-a reluat activitatea dupa 25 de ani. Care este traseul și cât costă un bilet

Ultima actualizare:

Nu știți ce să mai vizitați? Vă spune Click! Se circulă din nou pe unica linie ferată declară monument istoric, tezaur al României. Celebrul tren „Mocănița” și-a reluat circulația în Alba, între Câmpeni și Abrud, dupa 25 de ani de repaus.  

Mocănița Apusenilor
Mocănița circulă pe singura cale ferată monument istoric din țară. Foto: Fcb/Mocănița Apusenilor

Linia ferată este monument istoric, la fel ca mai multe gări de pe traseu. Podul de fier de la Câmpeni pe care îl traversează se află, de asemenea, pe lista monumentelor istorice scrie basilica.ro. 

Ce trebuie să știi despre „Mocăniță” 

Timp de zeci de ani, Mocănița a fost principalul mijloc de transport la care apelau moții din Alba care călătoreau spre Turda. Mocănița a fost dată în funcțiune oficial la data de 20 iunie 1912 și a fost scoasă din uz în anul 1998 scrie basilica.ro 

Linia îngustă avea 27 de stații, inclusiv 4 gări și 23 de halte. Trenul circulă în perioada 8 iulie – 10 septembrie. Mocănița poate circula pe două trasee: unul scurt între Câmpeni și Cărpiniș (Roșia Montană), cu o lungime de circa 4 kilometri cu durata de două ore, dus-întors. 

Un alt traseu, mai lung este între localitățile Câmpeni-Cârpiș cu o lungime de 11 kilometri. Deocamdată „Mocănița” nu poate parcurge decât traseul scurt, o porțiune din zona Roșia Montană fiind distrusă. Trenul este compus din vagoane deschise, de vară, cu o capacitate de până la 100 de locuri şi o locomotivă de epocă, fabricată în 1957.

Programul „Mocăniței” 

Trenul va pleca în zilele de weekend la orele 10:00, 12:00 și 15:00, iar în timpul săptămânii va circula doar de la ora 15:00. Prețul unui bilet este de 25 de lei, iar rezervările online vor primi confirmări telefonice. 

„De luni până vineri facem o cursă la ora 15:00, în cazul în care avem până la ora 12:00 minim 30 de rezervări online. Pasagerii care au făcut rezervare primesc până la ora 12:00 răspuns telefonic”, au scris cei de la „Mocănița Apusenilor” pe Facebook. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net