Monica Pop: „Sorin Oprescu poate să-și piardă vederea"

Ultima actualizare:

    Monica Pop susține că diabetul zaharat de care suferă edilul poate duce la probleme grave de sănătateFoto: Mediafax
Monica Pop susține că diabetul zaharat de care suferă edilul poate duce la probleme grave de sănătateFoto: Mediafax

Sorin Oprescu (63 de ani) rămâne în arest preventiv, după ce Curtea de Apel București a respins definitiv, luni (5 octombrie), cererea edilului de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, respectiv cu arestul la domiciliu. Fostul primar al Capitalei este acuzat că ar fi luat mită de 25.000 de euro. Această decizie i-ar putea afecta serios starea de sănătate. Managerul Spitalului de Oftalmologie, Monica Pop (62 de ani), a declarat că problemele de care suferă edilul se pot agrava.

Sorin Oprescu suferă de diabet zaharat tip II cu necesar de insulină, arterită și retinopatită incipientă, potrivit ziarului Ring. Fără un tratament adecvat, aceste boli se pot agrava. Recent, primarul suspendat al Capitalei a acuzat dureri în piept și a fost internat la Spitalul Universitar, unde a fost consultat de o comisie medicală și i s-a făcut o coronografie.Potrivit expertizei medicale, Sorin Oprescu suferă de 12 boli, cel mai grav diagnostic fiind un nodul pulmonar pregnant, pe care îl are de cinci ani.

Managerul Spitalului de Oftalmologie, Monica Popa, a explicat în ce constau complicațiile de care suferă primarul suspendat al Capitalei.  Diabetul zaharat duce la probleme oftalmologice, printre care anomalii ale corneei, cataractă, neuropatii sau glaucom. Cea mai întâlnită cauză de orbire este retinopatia diabetică.

„Glicemia crescută poate altera vasele sangvine din retină, ducând la sângerări sau eliminare de lichid. Aceasta cauzează umflarea retinei și formarea de depozite. Este forma incipientă de retinopatie diabetică. (...) Netratată, boala avansează și se transformă în retinopatie proliferativă, adică apar vase noi de sânge pe suprafața retinei, producând probleme vizuale serioase, fiindcă se pot sparge și pot sângera. (....) Domnul Oprescu are nevoie de o serie de investigații oftalmologice și poate necesita chiar tratament cu laser în ședințe periodice, astfel poate ajunge să-și piardă vederea", a declarat Monica Pop.

image
image
image
image
image
image
Primavara copaci flori FOTO Shutterstock jpg
muntii bucegi pixabay jpg
 Puteți include cu încredere în meniul de Paște produse alternative
image png
bani incasati la magazinul satesc jpeg
buletin jpg
Carne de pui jpg
windrunner radia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net