Montarea cauciucurilor de iarnă te costă până-n 120 de lei

image
Câţi bani scoţi din buzunare

Ţi-ai cumpărat cauciucuri de iarnă sau vrei să-ţi echipezi maşina cu cele achiziţionate anul trecut? Indiferent de situaţie, trebuie să mergi la un service auto. Grăbeşte-te! Montarea anvelopelor te va costa mai mult odată cu venirea frigului. Reporterii Click! îţi spun câţi bani trebuie să scoţi acum din buzunare şi ce alte servicii mai sunt incluse în preţ.

Fă-ţi programare din timp!

Pentru a evita aglomeraţia din service-uri, este recomandat să-ţi faci o programare din timp. Alege un service de încredere şi dă un telefon pentru a te interesa despre ofertă şi preţuri. Atenţie! Unele service-uri nu asigură demontarea anvelopei de vară de pe jantă şi montarea celei de iarnă pentru că nu au aparatura necesară. Aici se vor schimba roţile cu totul. De asemenea, interesează-te cât te costă şi dacă ţi se oferă şi alte servicii în plus: echilibrarea roţilor, reglarea presiunii etc.

Cum se realizează montarea?

Montarea cauciucurilor de iarnă durează doar câteva minute şi presupune ridicarea maşinii pe cric, demontarea roţilor, demontarea de pe jante a pneurilor de vară, montarea celor pentru sezonul rece, reglarea presiunii în interiorul anvelopelor şi echilibrarea roţilor. Dacă roţile nu sunt echilibrate sau nu sunt echilibrate corect, acest lucru poate afecta, în timp, sistemul de direcţie.

Vine frigul? Cresc şi preţurile!

Montarea anvelopelor de iarnă te costă în funcţie de dimensiunile acestora, iar preţurile, deocamdată, sunt acceptabile şi pentru orice buzunar. Însă, odată cu venirea frigului, când vom fi cu toţii obligaţi să ne echipăm maşinile de iarnă, este posibil ca montarea să coste mai mult. Cum cererea va fi mult mai mare şi preţurile se vor majora.  

Cum ai grijă de anvelopele de vară?

Hotelul de anvelope implică numite costuri, dar vei şti că pneurile sunt depozitate corespunzător, ferite de îngheţ, umiditate şi agenţi chimici. Cauciucurile se pot proteja cu ajutorul unor huse speciale. O altă variantă ar fi să le depozitezi în balcon, în boxa de la subsol sau în magazie. Protejează-le de frig, de agenţi chimici şi produse petroliere.

Dacoserv - 87 lei

- Montat, echilibrat, reglare presiune pentru 4 pneuri - Cu programare

Autoleader - 100 lei

- Montat, echilibrat, reglare presiune pentru 4 pneuri - Fără programare

Primat Gold - 100 lei

- Montat, echilibrat, reglare presiune pentru 4 pneuri - Fără programare

Şama Service Auto - 90 lei

- Montat, echilibrat, reglare presiune pentru 4 pneuri - Fără programare

Autovariant - între 64 -119

- R12-R14 - 64 lei- R15-R16 - 80 lei- R 17-R 19 - 92 lei- R 20-R22 - 116 lei- Montat, echilibrat, reglare presiune pentru 4 pneuri - Fără programare.

Cristian Dinu, şef service Auto variant

image
Cristian Dinu,

Pe timp friguros maşinile trebuie echipate cu patru roţi de iarnă, nu cu două! Dacă eşti prins în trafic cu autoturismul dotat necorespunzător, vei primi amendă. Mai mult decât atât, îţi pui în pericol viaţa. Deşi pare mai economic să montezi anvelope de iarnă doar pe roţile motrice, acest lucru e riscant. La frânare, greutatea este transferată către roţile frontale. Maşinile cu tracţiune pe puntea din spate nu vor putea fi controlate foarte bine în aceste situaţii şi vor derapa din cauza aderenţei foarte scăzute. De asemenea, în curbe autovehiculul va fi foarte instabil.

 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Reghe, botez Liam jpg
Anamaria Prodan jpg
ferentz iohannis  jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
simley si marius jpeg
foto1 liviu si sotia in dubai jpeg
foto1 jpeg
Lizz Truss FOTO Getty Images jpg
Vladimir ZelenskI FOTO SHUTTERSTOCK
image
image
image
image
rafila jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg