Mormântul părinților jurnalistului Cristian Tudor Popescu, vandalizat


    Cristian Tudor Popescu vrea să reclame cazul la polițiefoto: arhivă personală
Cristian Tudor Popescu vrea să reclame cazul la polițiefoto: arhivă personală

Cristian Tudor Popescu a avut parte de o surpriză foarte neplăcută în preg de sărbători. Jurnalistul a fost la mormântul părinților săi ca să aprindă o lumânare. Ce a găsit acolo l-a umplut însă de tristețe. Crucea turnată în beton fusese distrusă.

Cristian Tudor Popescu a găsit mormântul părinților săi vandalizat. Jurnalistul este hotărât să reclame cazul la poliție, chiar dacă nu-și face mari speranțe că făptașul va fi găsit.

”Părinții mei sunt înmormântați într-un cimitir din periferia Capitalei, în religia ortodoxă, așa cum au dorit. Ceea ce n-are nicio legătură cu ideile subsemnatului despre religie, biserică și reprezentanții ei.

Azi am fost acolo să aprind o lumânare. Nu mi-a venit secunde bune să-mi cred ochilor când am văzut crucea turnată în beton făcută bucăți în jumătatea de sus, partea tatălui meu, a cărui poză am reușit s-o recuperez, nefiind distrusă în întregime.

Partea de jos, cu poza mamei, a fost probabil prea compactă ca să poată fi spartă”, a scris Cristin Tudor Popescu în editorialul de pe Republica.ro.


    Mormântul părinților jurnalistului Cristian Tudor Popescu a fost vandalizatfoto: republica.ro
Mormântul părinților jurnalistului Cristian Tudor Popescu a fost vandalizatfoto: republica.ro

”Niciun alt mormânt din cimitir nu a fost atins. O asemenea risipă de energie, lovituri de baros sau alte scule, presupune multă determinare. Alt motiv decât pozițiile frecvent exprimate public de către subsemnatul față de faptele și atitudinile viciate până la revoltător ale unor înalte fețe bisericești nu văd pentru acest act de vandalism țintit. Voi reclama cazul la Poliție, fără mari speranțe că va fi găsit vreun făptaș. Sentimentul că ura crește mereu, de la o zi la alta, e tot mai puternic...”, a adăugat jurnalistul.

oana roman si marius elisei
Adriana și Eliza Iliescu
nunta insta jpg
cub claudia patrascanu png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
FotoJet jpg
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
condimente jpeg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg
cos cumparaturi shutter jpeg