Moș Crăciun, așteptat din nou fizic în casele copiilor. Doar dacă e vaccinat!

Dacă anul trecut, din cauza pandemiei și a restricțiilor, Moș Crăciun a fost nevoit să se adapteze și i-a văzut pe copii doar online, pe ZOOM, acum poate să revină la vechiile obiceiuri de mii de ani și să-i viziteze fizic pe prichindei. Părinții, însă, îi cer certificatul de vaccinare la control.

Săptămâna trecută, Moș Crăciun a făcut doza booster la Institutul „Marius Nasta” (Foto: ROVaccinare)
Săptămâna trecută, Moș Crăciun a făcut doza booster la Institutul „Marius Nasta” (Foto: ROVaccinare)

Prețurile sunt mai mari decât în anii trecuți

Au început din nou să zbârnâie telefoanele firmelor care se ocupă de închirierea moșilor, în prag de Crăciun. Barba naturală, burta, vârsta și costumul sunt amănunte care au căzut pe planul doi în ceea ce privește preferințele părinților. Acum, tot ce contează este ca Moșul să fie vaccinat. „Cererea nu e la fel de mare ca în anii dinaintea pandemiei, multora le e frică. Iar majoritatea celor care sună să închirieze un moș cer să fie vaccinat. Am mărit prețurile cu 20-25%, față de anul trecut”, ne spune Irina, de la casaluimoscraciun.ro. Astfel, pentru 40-45 de minute, o familie trebuie să scoată din buzunar 300 de lei. Moșul poate veni în continuare și online, caz în care prețul scade la 200 de lei.

Moșul îi poate vizita acum în siguranță pe copii (Foto: ROVaccinare)
Moșul îi poate vizita acum în siguranță pe copii (Foto: ROVaccinare)

Și Mădălina Moraru (inchiriazamoscraciun.ro) își amintește că în 2019 aveau atâtea comenzi, că abia le făceau față. „Am avut atunci 1.200 de comenzi. Anul trecut doar 400, iar acum am ajuns la 700. În 2019 dețineam 55 de moși, acum avem 29, dar, dacă totul merge bine, cred că va fi nevoie să mai angajez”, spune Mădălina Moraru.

Școlile și grădinițele cer doar moși vaccinați

Potrivit acesteia, moșii cu care lucrează sunt persoane în vârstă, peste 65-70 de ani, astfel că 95% dintre ei sunt vaccinați. „La școli și grădinițe ne cer numai moși vaccinați, plus că li se face și acolo test rapid. Și părinții acasă cer tot moși vaccinați. Oricum, noi îi testăm pentru că nu vrem să riște nici ei, nici familiile”. Moșul nu va purta mască la întâlnirea cu cei mici, pentru a nu le strica magia, însă familia și audiența este rugată să poarte. Prețurile pornesc de la 300 de lei pentru 30 de minute și ajung la 500 de lei pentru o oră. Online, o întâlnire de 45 de minute costă 200 de lei.

Internetul s-a umplut, în această perioadă, de oferte pentru închirierea unui Moș Crăciun. Mare succes au cei care dețin certificat de vaccinare. „Moș Crăciun vine anul acesta vaccinat la toți copiii care au fost cuminți, dar și la cei mai năzdrăvani. Deplasarea Moșului în București este remunerată cu 150 RON pentru un copil, 250 RON pentru 2 copii, 300 RON pentru mai mult de 3 copii și o vizită de aproximativ 45 minute. Pentru deplasări în localități din proximitatea Bucureștiului se adaugă taxa de Ren de 50 RON”, se arată într-un anunț pe OLX. 

image

Un alt Moș se laudă că are și doza booster, iar la cerere va face și test COVID. „Pentru 24/25/26, prețul este de 500 de lei pe vizită, timp de o oră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net