Motivul pentru care a luat foc un tramvai de ultimă generație din Timișoara. Compania din Turcia aduce clarificări

Producătorul Bozankaya, de origine turcă, vine cu mai multe clarificări asupra evenimentului ce s-a petrecut în această miercuri după-amiază, în Timișoara, depoul Dâmbovița, unde un tramvai de ultimă generație a luat foc. 

image
Tramvai Timișoara - Foto: Ștefan Both / Adevărul

Potrivit constatărilor preliminare, acest incident ar fi fost cauzat de o eroare umană, au transmis cei de la Bozankaya. Evaluarea tramvaielor din Timișoara era efectuată de o echipă din Turcia, ce era condusă de managerul de testare al companiei, potrivit Adevărul.ro

Testarea vehiculelor înainte de a fi puse în circulație face parte din protocolul de testare obligatoriu, iar astfel de incidente periculoase pot apărea în timpul acestei etape, scopul principal al acestor teste este de a detecta orice fel de defecțiune, au mai clarificat cei de la Bozankaya. 

Ce a transmis compania din Turcia

Primele rezultate ale anchetei indică că incidentul ar fi fost provocat de o eroare umană, manipularea produsului fiind făcută în mod eronat.

Reprezentanții din partea companiei Bozankaya colaborează cu autoritățile din România pentru a indica cauza incidentului care a avut loc când tramvaiul se afla încă în perioada de teste obligatorii înainte de a fi pus în circulație pe străzile Timișoarei. 

Citește și Uite cum arată noile tramvaie care vor circula prin București din vară

De asemenea, înainte de acest tramvai ce a avut probleme, compania turcă a mai livrat în Timișoara alte patru vehicule ale căror teste s-au finalizat și care funcționează în parametri optimi, dintr-o serie ce are în total de vehicule ce sunt contractate de Primăria Timișoara. 

Printre altele, producătorul turc a subliniat că incendiul a avut loc în interitoriul depoului, într-un mediu controlat, lipsit de pericole pentru cetățeni. În interiorul depoului se afla doar o singură echipă tehnică care este în siguranță. 

Compania Bozankaya a transmis că siguranța este cea mai importantă pentru aceștia, amintind că nu s-au făcut compromisuri în niciun oraș în care au livrat vehicule, fie ele din Europa sau Asia. 

Vezi și Inedit! Timișorenii merg la serviciu cu vaporașul. Călătoria pe Bega costă 1 leu

„Incidentul a avut loc în interiorul depoului, într-un mediu controlat, unde era prezentă doar echipa tehnică care este în siguranţă. Pentru noi, cei de la Bozankaya, siguranţa este cea mai mare prioritate, la care nu s-au făcut compromisuri în niciunul dintre oraşele în care ne-am livrat produsele, fie ele din Europa sau Asia.

Toate componentele de importanţă critică utilizate la fabricarea vehiculelor noastre sunt de înaltă calitate, furnizate de producători europeni reputabili certificaţi. Îi asigurăm pe cetăţenii Timişoarei că vom investiga condiţiile în care s-a petrecut acest eveniment, iar la finalizarea verificărilor, vom înainta un raport tehnic detaliat”, au transmis reprezentanţii Bozankaya.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet jpg
Alec Baldwin are acum opt copii jpg
Mihailo Dianov avea o mână grav rănită atunci când a fost capturat jpg
Phoebe Lee Matthew a fost mușcată de o „văduvă falsă” jpg
Melissa Jenkins Johanson a încercat să scape de pedeapsă dând vina pe câinele ei jpg
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
skynews ledger stone windsor castle 5909638 jpg
Sylvester Stallone și Jennifer Flavin FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
Phoebe Lee Matthew a fost mușcată de o „văduvă falsă” jpg
Melissa Jenkins Johanson a încercat să scape de pedeapsă dând vina pe câinele ei jpg
Mihailo Dianov avea o mână grav rănită atunci când a fost capturat jpg
transfagarasan 2819625 1920 jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg