Muzeele și bibliotecile rămân deschise publicului. Anunțul complet al ministrului Culturii


    Ministrul Culturii a anunțat că muzeele și bibliotecile vor rămâne deschise Sursă foto: Mediafax/Andreea Alexandru
Ministrul Culturii a anunțat că muzeele și bibliotecile vor rămâne deschise Sursă foto: Mediafax/Andreea Alexandru

Muzeele şi bibliotecile rămân deschise publicului, a precizat pe Facebook ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, după anunţul autorităţilor de marţi privind închiderea teatrelor şi a cinematografelor din cauza numărului mare de infectări raportate în ultima săptămână. De altfel, miercuri, 7 octombrie, a fost înregstrat un dublu record negativ: 2958 de persoane au fost depsitate pozitiv în 24 de ore, iar alte 84 și-au pierdut viața din cauza noului virus.

Activitatea cinematografelor și teatrelor din Bucureşti, Iaşi şi Vâlcea a fost suspendată, a completat minstrul, în cadrul mesajului scris pe pagina personală de Faceebook. 

"Îmi doresc ca numărul îmbolnăvirilor să scadă cât de curând posibil, pentru a redeschide teatrele, sălile de spectacole şi cinematografele. Având în vedere că toţi cei care lucrează în acest domeniu s-au conformat cu stricteţe tuturor recomandărilor de distanţare fizică şi de protecţie sanitară, nu ne-am fi dorit astfel de măsuri", a transmis acesta.  

Bogdan Gheorghiu a subliniat că va face demersuri către prefecţi pentru ca "activităţile culturale să fie reluate cu prioritate, deoarece reprezintă un risc scăzut comparativ cu celelalte sectoare restricţionate". 

Restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele, sălile de spectacol sunt închise 

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat marți seară că hotărârea privind închiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, teatrelelor, sălilor de spectacol din București va include și sălile de jocuri de noroc. Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a explicat că măsurile sunt valabile cel puțin în următoarele șapte zile sau atâta timp cât rata de incidență se va menține peste 1,5 la mie.

Horoscop dragoste webp
FotoJet (2) jpg
foto1 copii crisanB jpg
harry si meghan jpg
Anca Dinicu  jpg
andreea antonescu jpg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
Razvan Popescu slab jpg
Florica Boboi Chefi la cutite Foto Antena 1 jpg
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia
image
image
image
image
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg
foto1 1 dec Foto Inquam Photos Octav Ganea (8)B jpg
FotoJet jpg