Muzeele și bibliotecile rămân deschise publicului. Anunțul complet al ministrului Culturii

Ultima actualizare:

    Ministrul Culturii a anunțat că muzeele și bibliotecile vor rămâne deschise Sursă foto: Mediafax/Andreea Alexandru
Ministrul Culturii a anunțat că muzeele și bibliotecile vor rămâne deschise Sursă foto: Mediafax/Andreea Alexandru

Muzeele şi bibliotecile rămân deschise publicului, a precizat pe Facebook ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, după anunţul autorităţilor de marţi privind închiderea teatrelor şi a cinematografelor din cauza numărului mare de infectări raportate în ultima săptămână. De altfel, miercuri, 7 octombrie, a fost înregstrat un dublu record negativ: 2958 de persoane au fost depsitate pozitiv în 24 de ore, iar alte 84 și-au pierdut viața din cauza noului virus.

Activitatea cinematografelor și teatrelor din Bucureşti, Iaşi şi Vâlcea a fost suspendată, a completat minstrul, în cadrul mesajului scris pe pagina personală de Faceebook. 

"Îmi doresc ca numărul îmbolnăvirilor să scadă cât de curând posibil, pentru a redeschide teatrele, sălile de spectacole şi cinematografele. Având în vedere că toţi cei care lucrează în acest domeniu s-au conformat cu stricteţe tuturor recomandărilor de distanţare fizică şi de protecţie sanitară, nu ne-am fi dorit astfel de măsuri", a transmis acesta.  

Bogdan Gheorghiu a subliniat că va face demersuri către prefecţi pentru ca "activităţile culturale să fie reluate cu prioritate, deoarece reprezintă un risc scăzut comparativ cu celelalte sectoare restricţionate". 

Restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele, sălile de spectacol sunt închise 

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat marți seară că hotărârea privind închiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, teatrelelor, sălilor de spectacol din București va include și sălile de jocuri de noroc. Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a explicat că măsurile sunt valabile cel puțin în următoarele șapte zile sau atâta timp cât rata de incidență se va menține peste 1,5 la mie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Momente controversate la festivalul Beach Please de la Costinești cu Wiz Khalifa și Andrew Tate Colaj
image
image
image
image
image
image
crima vaslui autor jpg
Sfantul Ilie jpeg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crima braila stomatolog jpg
canicula jpg
front restaurant 1 jpg
cantareata imn america jpg
Marcel Ciolacu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net