Nimic nu i-a ieșit lui Gâdea! „Ca agronom, am tot respectul pentru mocirlă!”


    Mihai Gâdea și Dacian Cioloș, față în față la "Sinteza Zilei"Foto: captură Antena 3
Mihai Gâdea și Dacian Cioloș, față în față la "Sinteza Zilei"Foto: captură Antena 3

Mult așteptata confruntare dintre Mihai Gâdea și Dacian Cioloș s-a produs marți seară, 6 decembrie, la Antena 3. Declarațiile premergătoare ale premierului au fost date pe toate părțile de moderator. A început prin a cere insistent premierului să-și prezinte scuzele în fața telespectatorilor postului trustului Intact.

În aceeași zi, Dacian Cioloș a participat la un eveniment organizat de Grupul pentru Dialog Social. Scriitorul Gabriel Liiceanu, cel care a moderat întâlnirea, nu s-a putut abține și l-a întrebat  pe premier de ce merge la Antena 3. 

"Mă duc în primul rând din respect pentru oamenii care, dintr-un motiv sau altul, pe care nu vreau să îl comentez şi nici nu am toate elementele să judec, se uită la acel post şi se uită mai ales la acel post sau se uită aproape exclusiv la acest post şi care nu primesc alt gen de informaţie în ceea ce-l priveşte pe domnul ministru sau pe celălalt ministru sau pe mine, decât informaţiile pe care le dau oamenii care se repetă la acest post. Cred că acei telespectatori au dreptul să audă şi punctul meu de vedere, chiar dacă e mai rar exprimat, punct de vedere pe care, dacă îl exprim pe alte canale, nu ajunge la ei sau ajunge foarte puţin. Eu sunt agronom la bază şi am învăţat că sunt anumite plante care cresc în mocirlă şi că nu poţi să îţi faci meseria corect dacă nu ai curajul să şi cobori câteodată în mocirlă. Sigur, îţi iei cizme de cauciuc, ca să nu te murdăreşti complet sau faci un duş după aceea", a spus Cioloş.

Declarația primului-ministru a fost pusă pe tapet de Mihai Gâdea, care a insistat că Dacian Cioloș a adus jigniri telespectatorilor Antenei 3. "Puteți să interziceți criticile prin Ordonență de Urgență și să lăsați să fie osanale la fiecare oră. Nu simțiți nevoia să vă cereți scuze publicului Antenei 3?, a spus Mihai Gâdea la începutul emisiunii sale, pentru ca mai târziu să continue: "Eu îmi pregătisem emisiunea în această seară pentru a discuta unele probleme, dar dumneavoastră ați făcut o așa declarație. Eu am fost mâhnit astăzi și nu pentru că ar fi vorba de mine. Eu nu sunt un om orgolis și nu am fost niciodată. Azi am primit telefoane de la oameni cunoscuți care s-au simțit mâhniți și ofensați", a adăugat Mihai Gâdea.

"Dacă vreun telespectator e ofensat, îmi cer scuze față de el, căci ceea ce am spus eu acolo nu a fost vorba despre public. Eu nu critic oameni, eu critic fapte. Și despre asta a fost vorba și astăzi. Ca agronom, am tot respectul pentru mocirlă. E un element organic, de acolo creștem. Nu am folosit în sens peiorativ, negativ acest lucru. Afirmația mea nu vizează oameni, ci atitudini. Eu am un respect pentru toți oamenii.", a fost replica premierului. 

despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
Ivana Knoll FOTO Instagram png
pele gettyimages 841963610 jpeg
Anamaria Prodan
Bancnotele care valorează 1800 de lire
Zile libere legale în 2023
nicolae ciuca si reprez varta foto guvernul romaniei fb
Alexander Litvinenko FOTO BBC
image
image
image
image
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png