Ninsorile şi viscolul au provocat sâmbătă o mulţime de accidente

Ultima actualizare:

    Puţini sunt cei care s-au încumetat să iasă weekend-ul acesta din caseFoto Click!
Puţini sunt cei care s-au încumetat să iasă weekend-ul acesta din caseFoto Click!

Iarna îşi arată din nou colţii. Ninsorile şi viscolul au făcut prăpăd în sudul ţării.

Rafalele au doborât copaci, zeci de maşini au fost avariate, accidentele s-au ţinut lanţ pe şosele şi mai multe trenuri au fost anulate. Acesta ar fi pe scurt bilanţul zilei de ieri, iar meteorologii nu aduc veşti prea bune.

15 maşini avariate din cauza furtunii

Avalanşă de apeluri la 112, ieri, după ce rafalele de până la 60 de km la oră au doborât copaci şi au smuls tencuiala de pe blocuri. S-a întâmplat în Cartierul Drumul Taberei, unde pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unor bucăţi de tencuială desprinse de la un bloc. Mai exact, peretele de la etajul 5 a căzut peste o maşină. Alt sector, aceleaşi probleme. În Berceni, mai mulţi copaci au căzut peste maşinile parcate în faţa blocului. În total, 15 autoturisme au fost avariate din cauza furtunii, iar proprietarii se pregătesc acum să le bage în service. Echipajele ISU Bucureşti au mai intervenit în cazul a zece conductoare electrice sparte şi a patru stâlpi de electricitate rupţi.Tot în Capitală, peste 300 de utilaje au lucrat la foc continuu pentru a înlătura stratul gros de zăpadă de pe principalele artere.

Accidente în lanţ pe şosele

Vremea rea le-a dat bătăi de cap şi şoferilor. Circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 6, între Drobeta Turnu Severin şi Orşova, a fost blocată, vineri noapte, aproape patru ore, în urma unui accident rutier în care au fost implicate trei TIR-uri. La locul accidentului au intervenit două utilaje de deszăpezire, care au tractat TIR-urile avariate, astfel încât circulaţia să poată fi reluată. Accidentul s-a produs în condiţiile unui carosabil umed, scrie Mediafax. Trei persoane au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. Şi-n Buzău s-a circulat cu dificultate, după ce pe DN 2 B Buzău-Brăila un TIR a derapat şi s-a răsturnat. Accidentul a avut loc ieri, în localitatea Cilibia. Tot pe DN 2 B, un TIR încărcat cu apă minerală a fost implicat într-un accident în localitatea Limpeziş. TIR-ul a ieşit de pe şosea şi a ajuns în şanţul de pe marginea drumului, o parte din marfă răsturnându-se pe carosabil. Un alt accident s-a produs pe DN5 Bucureşti - Giurgiu, la ieşirea din localitatea Daia, după ce şoferul unui autotren a pierdut controlul volanului din cauza neadaptării vitezei la condiţiile meteo. Vremea rea a provocat probleme şi pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, unde stratul de zăpadă măsura ieri la prânz, câţiva centimetri.

Trenuri anulate din cauza zăpezii

Aproape 20 de trenuri programate în cursul nopţii de vineri şi ieri dimineaţă au fost anulate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, potrivit CFR. Nu au circulat o serie de trenuri Regio de la Bucureşti la Constanţa,  Piteşti, Galaţi, la Buzău şi retur.

Meteorologii n-aduc veşti bune

Pentru toată ziua de azi, meteorologii au emis o informare de vreme rea în toată ţara, când se vor semnala ninsori, răcire accentuată şi vânt puternic. În prima parte a săptămânii care urmează vremea va continua să se răcească. Astfel, nopţile vor deveni geroase îndeosebi în centrul şi sudul ţării, temperaturile diurne vor fi predominant negative, iar în regiunile estice vântul va avea intensificări temporare. În Bucureşti, termometrele vor indica mâine un grad, iar seara, minimele vor ajunge şi la -8 grade Celsius. În sudul ţării va continua să ningă, iar vântul va sufla cu putere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net